Psihološke radionice sa prioritetnim temama za mlade

 Psihološke radionice sa prioritetnim temama za mlade

Kako jačati samopouzdanje, kako ispoljavati osjećanja i kako uspostaviti kontrolu nad njima, kako upravljati konfliktima i nositi se sa frustracijama samo su dio tema psiholoških radionica koje će se realizovati u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi tokom školske godine. Psihološke radionice za učenike od prvog do četvrtog razreda će voditi psiholog škole Branka Ćalasan.

Prijave su do 10.decembra.
„S obzirom na cjelokupnu situaciju izazvanu virusom Covid-19, smatramo da bi bilo značajno da učenici imaju neki prostor u kojem mogu imati razmjenu koja će ih više povezati i učiniti da kroz ovaj period prođu uspješnije,“ kazala je psiholog Branka Ćalasan za Portal Bar.

S obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju i izmijenjeni način rada škola, radionice će se odvijati putem Microsoft Teams platforme, koju učenici koriste za potrebe realizovanja onlajn nastave.
„Na radionicama ćemo se baviti raznim temama koje procjenjujemo kao prioritetnim za mlade u ovom trenutku: pored navedenih kako unaprijediti motivaciju, kako se orjentisati u odnosu na izbor zanimanja,  gdje pronaći smisao, kao i drugim aktuelnim temama : uticaj virusa Covid-19 na naš život, odnosi sa ljudima, društvene mreže, organizovanje slobodnog vremena, načini druženja i teme koje učenici odaberu u radioničarskom radu“, navela je Ćalasan koja je osnivač NVO ”Portret” koja se bavi zaštitom mentalnog zdravlja.

Prema riječima psihologa, radionica (engl. workshop) je savremeni oblik interaktivnog učenja u okviru kojeg učesnici kroz lični angažman razvijaju vještina i/ili jačaju osjetljivost za određene probleme. Smatra se najdjelotvornijom metodom socijalnog i globalnog učenja koja se odvija unutar grupne interakcije 15-20 učesnika. 
„Kao autorka programa psiholoških radionica za mlade koje realizujem od 2013. sa mladima, radujem se da imam priliku da program ponudim učenicima JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, posebno u ovom izazovnom vremenu u kojem im je potrebno mnogo dodatne podrške u svim sferama života“, istakla je psiholog Ćalasan.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja