Promjene na političkoj sceni u Baru

Predsednik Skupštine opštine (SO) Bar Mićo Orlandić zakazao je za danas sa početkom u 11 časova 22. sjednicu Skupštine opštine Bar. Na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, a prva Predlog Odluke o izboru Predsednika skupštine opštine Bar.

Podsjetimo,  Orlandić   je 7.decembra  podnio ostavku na tu funkciju, kao i na mjesto odbornika u SO Bar. Razlog ostavke nije naveden.

Vladajuću  koaliciju u Baru čine  DPS-SD-BCG –BS. Nakon lokalnih izbora 2018.godine čelno mjesto zakonodavne vlasti, prema kolacionom sporazumu imala je Socijaldemokratska partija, a danas, kako je najavljeno, na funkciju predsednika SO Bar  biće predložena Milena Božović, odbornica iz partije Biram Crnu Goru.

Portal Bar saznaje da slede i druge promjene  unutar političke scene u Baru, koje će se manifestovati kroz čelne pozicije preduzeća čiji je osnivač Opština Bar.

Pred odbornicima lokalnog parmalenta na dnevnom redu su:  Predlog Odluke o Budžetu Opštine Bar za 2021.godinu, Predlozi Odbora za izbor i imenovanja, Program rada Skupštine opštine Bar za 2021.godinu, Predlog Programa uređenja prostora Opštine Bar za 2021.godinu, Predlog Odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske reserve, Predlog Odluke o naknadi za urbanu sanaciju, Predlog Odluke o obezbjeđivanju alternativnog smještaja, Predlog Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, Predlog Odluke o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji opštine Bar,  Predlog Opšteg Plana zaštite od štetnog dejstva voda za vode od značaja za Opštinu Bar za period 2021.do 2026.godine, Predlog Odluke o proglašenju zaštićenog prirodnog dobra: Spomenik prirode “Stablo Stare masline (Olea Europea L.) na Mirovici u Baru”, Predlog Odluke o načinu izmirenja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, Izvještaj Komisije za pronalaženje adekvatnih lokacija za izgradnju privremenog smještaja za napuštene i izgubljene životinje na teritoriji opštine Bar, Program rada za 2021. godinu DOO “Vodovod i kanalizacija” Bar, Program rada DOO “Komunalne djelatnosti“  Bar za 2021. Godinu, Program rada sa finansijskim planom DOO “Sportsko-rekreativni centar” Bar za 2021. Godinu, Program rada DOO “Lovstvo“ Bar za 2021. Godinu, Program rada i  finansijski plan JP “Kulturni centar“ Bar za 2021. Godinu, Program rada sa finansijskim planom DOO “Možura” Bar za 2021. Godinu i  Program rada sa programom turističke informativno propagandne djelatnosti i finansijskog plana Turističke organizacije Opštine Bar za 2021. godinu

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još