Opština Bar: Vozači da poštuju saobraćajnu signalizaciju, nadvožnjak će riješiti problem pružnog prelaza u Bjelišima

 Opština Bar: Vozači da poštuju saobraćajnu signalizaciju, nadvožnjak će riješiti problem pružnog prelaza u Bjelišima

Opština Bar apeluje na sve vozače u gradu, ali i na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajna pravila i signalizaciju i odgovorno upravljaju vozilima te da na taj način sačuvaju sigurnost i sebe i drugih učesnika saobraćaja, saopšteno je iz Opštine Bar.

„Posebno apelujemo na vozače da obrate pažnju na pružne prelaze, ispoštuju saobraćajne propise i naročito pažljivo koriste ove djelove saobraćajnica“, napominje se u saopštenju.

Naime, danas je na pružnom prelazu „Bjeliši“ došlo do saobraćajne nesreće između putničkog voza i automobila usljed nepoštovanja upozorenja saobraćajne signalizacije i rampe na pružnom prelazu. Srećom, ovaj incident prošao je bez povreda lica koja su u njemu učestvovala.

„Naglašavamo da Opština Bar, u domenu svojih nadležnosti, nastoji da trajno riješi problem rizičnog saobraćaja na pružnim prelazima u Baru, a jedan od tih projekata i izgradnja nadvožnjaka od Opštine Bar prema Bjelišima, preko pruge. Završetkom radova koji su u finalnoj fazi, saobraćaj će zaobići upravo ovaj najrizičniji prelaz i omogućiti vozačima da nesmetano i sigurno prelaze preko nadvožnjaka iz jednog dijela grada u drugi“, navode iz Opštine Bar.

Kako zaključuju, „nema dileme da će investicija Opštine na izgradnji nadvožnjaka prema Bjelišima, preko pruge i kompletiranje cijele trase Bulevara sa kružnim tokom sa kojim će činiti cjelinu, ukupne vrijednosti oko 2.4 miliona eura, potvrditi imidž Bara kao modernog grada prostranih ulica, bulevara i uređenih javnih površina u najboljem interesu kvaliteta života njegovih građana“.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još