Iz Fonda MUP-a Opština Bar dobila oko 10.000 eura za Službu zaštite i spašavanja

 Iz Fonda MUP-a Opština Bar dobila oko 10.000 eura za Službu zaštite i spašavanja

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar  dobiće specijalne šljemove sa zaštitnim naočarima i baterijskim lampama za spasilačke intervencije, čime će podići nivo operativne spremnosti prilikom reagovanja u slučajevima zemljotresa, spašavanja iz ruševina, šumskih požara, poplava i sličnih intervencija.  Za opremu Opština Bar je dobila skoro 10 hiljada eura od sredstava Fonda za zaštitu i spašavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na konkurs je prijavljeno 35 projekata lokalnih uprava i NVO-a, a sredstva su dodijeljena za realizaciju 5 najbolje rangiranih

-Opština Bar dobila je 9.938,94 eura za realizaciju projekta “Povećanje operativne sposobnosti službe zaštite i spašavanja za reagovanje u slučaju zemljotresa-spašavanja iz ruševina, gašenja šumskih požara, spašavanja prilikom poplava i sličnih spasilačkih intervencija” na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava fonda za zaštitu i spašavanja Ministarstva unutrašnjih poslova. Kroz ovaj projekat Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar će nabaviti specijalne šljemove sa zaštitnim naočarima i baterijskim lampama za spasilačke intervencije, čime će podići nivo operativne spremnosti prilikom reagovanja u slučajevima zemljotresa, spašavanja iz ruševina, šumskih požara, poplava i sličnih intervencija. Takođe, biće realizovane aktivnosti na podizanju svijesti mlađe populacije, kao i šire javnosti o značaju zaštitne opreme u slučajevima hazarda, saopšteno je danas iz Opštine Bar.

Realizacija projekta će započeti nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a predviđeno je da njegovo sprovođenje traje šest mjeseci.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja