„Glasovi tišine“ pred publikom u Rijeci

 „Glasovi tišine“ pred publikom u Rijeci

Izložba radova akademskog slikara Gorana Ćetkovića, naslovljena „Glasovi tišine“ otvorena je u galeriji Montenegrina u Rijeci, u organizaciji Društva Crnogoraca Hrvatska.

Ovo je Ćetkovićevo 33. samostalno izlaganje, a na otvaranju izložbe, koje je organizovano u skladu sa epidemiološkim mjerama propisanim od strane nadležnih institucija u Republici Hrvatskoj, govorila je generalna sekretarka Hrvatskog društva likovnih umjetnika mr Jasna Rodin.

Ćetković, Foto: Privatna arhiva

Ona je za riječku televiziju govorila o slikarstvu crnogorskog umjetnika, posebno naglasivši dobru sardnju između grada Rijeke i Društva Crnogoraca.

„Plod te saradnje je sve veći broj izložbi u Rijeci i Hrvatskoj uopšte, na kojima svoje radove predstavljaju crnogorski autori, ali i sve češća predstavljanja hrvatskih umjetnika u Crnoj Gori“, kazala je Rodin.

Jedan od radova iz ciklusa „Glasovi tišine“, Foto: Privatna arhiva

Izloženi radovi mogu se pogledati na Jutjubu i društvenim mrežama, a od sjutra će moći da se pogleda i na Portalu grada Rijeke.

Ovo nije prvo Ćetkovićevo izlaganje pred hrvatskom publikom. On je, naime, do sa izlagao dva puta u Zahgrebu, ali i u Splitu i Puli.

„U ovim, izuzetno složenim, vremenima, kada je sloboda kretanja ograničena, kada je otuđenost među ljudima još izražajnija, svako predstavljanje umjetnika i njegove umjetnosti je od neprocjenjivog značaja. Tako je i sa ovom izložbom u Rijeci. I tako će biti ubuduće. Za umjetnost ne postoje granice, a jezik boja i emosija je univerzalan. Nadam se da dolaze neka ljepša vremena, kada će galerije biti pune ljudi“, kazao je Ćetković.

„Glasovi tišin“ će, ako situacija sa koronavirusom dozvoli, uskoro biti predstavljeni i u Istri i Dubrovniku.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još