Uspješan nastup na Džiju džica turniru Istočno Sarajevo Open: Takmičari „Mornara“ osvojili 11 medalja i jedan pehar

 Uspješan nastup na Džiju džica turniru Istočno Sarajevo Open: Takmičari „Mornara“ osvojili 11 medalja i jedan pehar

Na 7. Istočno Sarajevo Opet džiju džica turniru barski „Mornar“ je u jakoj konkurenciji od 350 takmičara iz osam zemalja iz okruženja, osvojio čak 11 medalja i jedan pehar. Osam takmičara barskog kluba osvojilo je 5 zlatnih, 4 srebrna i dva bronzana odličja.

Đurišić Balša osvojio je dvije zlatne medalje i pehar za najboljeg takmičara u U14 kategoriji. Stojanović Elena bila je zlatna u U16 i srebrna u U18 kategoriji, dok je Kovačević Elena – jedna od najmlađih takmičarki i velika nada ovog sporta – osvojila srebro u U10 kategoriji. Radosavović Kristina je poslije veće vremenske pauze zbog povrede uzela zlato u U18 kategorijii pokazala da je definitivno jedna od, ako ne i najbolja takmičarka našeg kluba. Bila je prijavljena i u kategorijiU16, ali zbog povrede koja je relativno skoro sanirana nije htjela da rizikuje“, kazao je za Portal Bar trener Džiju džica kluba „Mornar“ Saša Baltić, dodavši da su „Mornar“ predstavljala još tri takmičara.

Golić Andrija osvojio je bronzu u kategoriji U16 i bronzu u kategoriji U4, dok je Bugari Aliji pripala bronzana medalja u U14 kategoriji. Kovačević Aleksandar nije imao sportske sreće da osvoji medalju, ali je kod njega primijećen veliki napredak i u budućnosti su zagarantovani sigurni dobri rezultati“, naveo je Boltić.

Za trenerskom stolicom bio je Srđan Stojanović koji je, kako ističe Boltić, uspio da svojim iskusnim radom i zalaganjem „malu ekipu dovede do 7 mjesta u ukupnom plasmanu“.

„Obzirom da je na takmičenju učestvovao 21 klub gdje je većina imala i više od 20 takmičara i to nije loš rezultat. Ponosni smo na našu djecu i sigurni smo da smo na pravom putu da ih usmjerimo da postanu dobri ljudi i veliki sportisti“, dodaje Boltić i zaključuje da su ovo bile posljednje provjere naših takmičara ored oslazak na Svjetsko prvenstvo 1. novembra u Abi Dabiju.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još