Stotinu godina fudbala u Baru jubilej za poštovanje; Na svečanoj akademiji uručene plakete zaslužnim fudbalskim radnicima

 Stotinu godina fudbala u Baru jubilej za poštovanje; Na svečanoj akademiji uručene plakete zaslužnim fudbalskim radnicima

Zlatne plakete zaslužnim fudbalskim radnicima opštine Bar uručene su danas na svečanosti koja je upriličena u sali SO Bar. Svečana akademija i dodjela protekle su u znaku jubileja za poštovanje – 100 godina fudbala u Baru.

Nagradu „Zlatna plaketa – zaslužni fudbalski radnik opštine Bar“ ustanovio je prije jedanaest godina Fudbalski savez opštine Bar.

Dobitnici Zlatne plakete su 2021. godini su fudbaleri Bajramović Nasko, Pantović Vukić, Petranović Božidar, Šalja Ismet, Zejak Radoslav, Davidović Radovan, Đuranović Radovan, Sinanović Vahid, Ratković Zlatko, Raspopović Dejan, Nikezić Nikola, treneri Dumnić Stanko, Dević Radomir, Raičković Mirko i Barabaš Robert, kao i u kategoriji ustanove Gimnnazija “Niko Rolović” – Bar.

Za veliki doprinos fudbalskom sportu u Baru biće nagrađeni Stambolić Đuro – Sekretar FK “Mornar”, Đulamerović Anes – Predsjednik FK”Sloga” Stari Bar, Mandić Ratka – Sekretar FK “Hajduk”, Marinković Suzana – Dokror FK “Mornar”, Grozdanovska Aleksandra – Fizioterapeut, Perović Milovan – Donator, Nikitović Zoran – Donatror, Milovac Anka – Donator, Đurović Novak – Navijač, Bišević Beadin – Navijač, Perazić Milisav – Navijač, Leković Tihomir – Novinar, Vujović Dušan – Novinar i Bušković Predrag – Komesar za bezbjednost.

Zlatne plakete pripale su i sudijama Vujović Nikoli Jovanović Srđan.

Priznanja su uručili predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Fudbalskog saveza Opštine Bar Vasilije Milošević.

Posthumno će za doprinos razvoju fudbala u Baru biti nagrađeni Purlija Igor, Pejović Rajko i Božinov Mito.

Otvarajući svečanu akademiju predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poručio je da ga raduje da, nakon godine pauze, ponovo imamo priliku da nagradimo najbolje sugrađane koji daju doprinos ovom sportu, naročito u godini kada se obilježav ovako važan jubilej.

„Iskoristili smo ovaj period da unaprijedimo sportsku infrastrukturu u opštini, u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore uradili smo značajne investicije na sportskim objektima. Bar se sada može pozicionirati kao fudbalski centar crnogorskog primorja, ali i šire i treba da bude sportski centar tokom cijele godine“, poručio je predsjednik Opštine.

On je podsjetio na obnovu tribina na stadionu, postavljanje reflektora i uređenje pomoćnog stadiona.

Čestitajući svim dobitnicima plaketa Raičević je kazao da ga raduje što dobitnici nisu samo fudbaleri, već su za doprinos fudbalu nagrađeni i svi oni koji iz pozadine daju nemjerljiv doprinos, njihovi treneri, fizioterapeuti, podržavaoci, donatori i drugi. 


Predsjednik Fudbalskog saveza Opštine Bar Vasilije Milošević zahvalio se Opštini Bar za podršku i najavio da će se ove godine održati i tradicionalni memorijalni turnir „Danilo Dado Delibašić“. On je podsjetio na sve one zaslužne sportske radnike koji su dali značajan doprinos barskom fudbalu sa svojih pozicija i iz svojih oblasti rada i angažovaja, a koji više nisu sa nama, pročitavši njihova imena nakon čega im je, minutom ćutanja, odata pošta.

O dodjeli “Zlatne plakete” kao i u proteklih 10 godina tradicionalno je odlučivala višečlana komisija Upravnog odbora FS Opštine Bar, kojom je predsjedavao nastariji član Milo Vukčević, uz prisustvo predsjednika FS Opštine Bar Vasilija Miloševića i sekretara Saveza Miodraga Banovića


Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još