Sinančeviću trofej koji nosi ime Bora Ičevića, Drobnjak ispunio normu za Evropsko prvenstvo

 Sinančeviću trofej koji nosi ime Bora Ičevića, Drobnjak ispunio normu za Evropsko prvenstvo

Atletski reprezentativac Srbije i član AK „Crvena zvezda“, bacač kugle Armin Sinančević najbolji je atletičar tradicionalnog međunarodnog mitinga Bar – 2021. Njemu je pripao trofej koji nosi ime dugogodišnjeg sportskog radnika i trenera AK „Mornar“, jednog od osnivačana međunarodnog mitinga koji je ove godine održan po 25.put, Božidara Bora Ičevića.

Sinančević je u bacanju kugle imao hitac 21,88 metara, a taj rezultat po IAAF tablicama vrijedi 1233 boda. On je za 11 centimetara popravio rekord mitinga u bacanju kugle, a osim trofeja, Sinančeviću je pripala i novčana nagrada u iznosu od 300 eura.

Foto: Adnan Alomerović

Vrijedan rezultat ostvario je član bjelopoljskog „Jedinstva“, Risto Drobnjak, koji je ispunio normu za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore U23, koje će od 8. do 11.jula biti održano u norveškom gradu Bergenu.

Najbolji rezultat u trkačkim disciplinama ostvario je Abedin Mujezinović iz Bosne i Hercegovine (BiH), koji je trku na 800 metara istrčao za minut, 49 sekundi i 48 stotinki (1041 bod)
Najbolji rezultat u skokovima ostvario je Šveđanin Fabijan Delvrid, koji je preskočio ljestvicu na 220 centimetara (1090 bodova).
Novčana nagrada pripala je i najboljem atletičaru „Mornara“ Ognjenu Vojvodiću, koji u skoku u dalj postigao rezultat 6,66 metara, što vrijedi 850 bodova.

U okviru mitinga održana je sedmi put trka „Memorijal Zoran Đikanović“ na 1500 metara, u kojoj je trijumfovao Stefan Ćuković, član AK „Sarajevo“.

Miting je okupio više od 250 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Švedske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Irana i Crne Gore.

Naslovna fotografija: Adnan Alomerović

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još