Pečurica prvi, osvojio normu za internacionalnog majstora

 Pečurica prvi, osvojio normu za internacionalnog majstora

Baranin Miloš Pečurica je pobjedom protiv Nikole Kovačevića osvojio drugi intermajstorski turnir iz serije Proljećnog šahovskog festivala, koji organizuju Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda iz Nikšića.

Osim pobjede na turniru, Pečurica je osvojio i treću, posljednju, normu za internacionalnog majstora, pa će mu biti potrebno da za potvrdu titule samo dostigne rejting od 2400 poena. Očekuje se da mladi Baranin uskoro dođe do te titule, na radost svih ljubitelja šaha u Crnoj Gori.

Drugo mjesto na turniru je osvojio velemajstor Nebojša Nikčević, koji je kontumacijom savladao Olivera Organdžieva iz Makedonije, koji se nije pojavio na partiji.

Derbi iskusnih nikšićkih intermajstora, Predraga Nikača i Đorđija Kontića, okončan je remijem, dok je derbi njihovih mlađih sugrađana, Božidara Kisića i Vuka Miletića, donio sadržajnu borbu.

Kisić je žrtvovao figuru za inicijativu, Miletić se nije najbolje snašao, pa je Kisić zabilježio pobjedu kojom je došao do diobe trećeg mjesta, sa Nikačem. Toni Kiroski i Vitomir Arapović su remizirali partiju.

Intermajstorski turniri u Nikšiću su opravdali sva očekivanja, a posebno raduje podvig Pečurice.

Proljećni šahovski festival se nastavlja sjutra u Podgorici, velemajstorskim turnirom devete kategorije, a listu učesnika predvodi jedan od najboljih turskih velemajstora Sanal Vahap. Na turniru, koji će se igrati u diplomatskoj kuli Capital Plaza centra, učestvovaće i velemajstor iz Bugarske Aleksandar Delčev, naš najbolji igrač, velemajstor Nikola Đukić i čudo od djeteta iz Azerbejdžana, Ajdin Sulejmanli, senzacionalni pobjednik prošlogodišnjeg Aeroflot opena u Moskvi, jednog od najprestižnijih svjetskih turnira. Šansu će tražiti i naši intermajstori Blažo Kalezić i Luka Drašković, kao i fide majstor Aleksandar Tomić. Listu učesnika zaključuju petnaestogodišnji predstavnik Rusije Dudin Gleb i predstavnici Turske Kan Isik i Čelik Husein.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još