Organizatori OI žele i navijače iz inostranstva u Tokiju

 Organizatori OI žele i navijače iz inostranstva u Tokiju

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da bi ograničeni broj stranih navijača mogao da prisustvuje tom takmičenju sljedećeg ljeta.

„Do proljeća ćemo donijeti mjere za sve gledaoce, uključujući i one koji nijesu iz Japana. Za strane navijače, moramo biti sigurni da ćemo i njima pružiti priliku da prisustvuju“, rekao je šef Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Toširo Muto posle sastanka o merama za suzbijanje koronavirusa.

Muto je naveo da će postojati stroge smjernice, pravilnici koje treba slijediti i zdravstvene aplikacije za praćenje navijača kako bi se pratilo širenje zaraze.

On je prvobitno rekao da bi bilo teško odrediti karantin za navijače, ali je kasnije tokom sastanka nagovijestio da se to može dogoditi.

„Što se tiče gledalaca iz inostranstva, da li bi trebalo da prođu kroz dvonedjeljni karantin ili ne, možemo li se toga odreći ili ne, zavisiće od situacije. Postoji mogućnost da se odustane od karantina ako navijači ispunjavaju određene uslove“, naveo je Muto.

Organizatori i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) su dali sebi rok pet mjeseci, do proljeća, da odrede kako će ugostiti 11.000 sportista i hiljade zvaničnika, sudija, sponzora, medija i emitera, za takmičenje koje bi trebalo da počne 23. jula 2021. godine.

Olimpijske igre trebalo je da se održe ovog ljeta, ali su pomjerene na sljedeću godinu zbog pandemije koronavirusa.

„Razumljiva je strepnja gledalaca da ne znaju da li će moći da dođu na Igre. Željeli bismo da budemo što pažljiviji prema gledaocima, dok istovremeno preduzimamo preventivne mjere kako bismo mogli da primimo što veći broj gledalaca“, naveo je Muto.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja