Novi uspjeh barskog džiju džica kluba: „Mornar“ od subote ima 15 državnih prvaka

 Novi uspjeh barskog džiju džica kluba: „Mornar“ od subote ima 15 državnih prvaka

Na državnom džiju džica prvenstvu, koje je u Danilovgradu održano proteklog vikenda, takmičari barskog „Mornara“ osvojili su čak 28 odličja. Prvenstvo je okupilo oko 300 takmičara iz 13 crnogorskih klubova, a ekipa iz Bara nastupila je sa 26 takmičara i osvojila 28 medalja, kazao je za Portal Bar trener kluba Saša Boltić.

„Ekipa „Mornara“ od subote ima 15 državnih prvaka jer je osvojila 15 zlatnih medalja, 9 srebrnih i samo 4 bronzane medalje. Činjenica da smo imali 24 finalna meča i iz tih borbi izašli sa 15 prvih mjesta, odnosno da smo dobili 15 državnih prvaka govori o superiornosti na tatamiju barskih šampiona. Naši šampioni ostavili su izuzetno jak utisak na publiku i prisutne jer je, recimo, Savo Jaredić radio 8 mečeva skoro bez odmora ili sa pauzom od 2 minuta, a treba istaći da su ove borbe izuzetno iscrpljuje i da je potrebna velika energija i kondiciona sprema. Pored Jaredić odlični su bili i Andrija Golić, Kristina Radosavović, Elena Stojanović, Balša Đurišić, Milica Mihaljevic, Damjan Pešić, Vuk Popović, Ognjen Marićević, Nikolina Ružić„, kaže Boltić.

Novi pravaci države za 2021 godinu su Savo Jaredić, Andrija Golić u dvije kategorije, Kristina Radosavović i Isidora Nedović, takođe u dvije kategorije, Milica Mihaljević, Denis Resulbegović, Damjan Pešić, Dino Haznadar, Aldin Mujović, Vuk Polović, Darina Kovalj, Nikolina Ružić.

Srebrne medalje su osvojili Elena Stojanović (dvije medalje), Balša Đurišić (dvije medalje), Milica Mihaljevic, Lara Kovačević, Ognjen Marićević, Dunja Đurišić i Milo Mihaljević, dok su bronzane medalje su osvojili Jovan Živanović, David Dacić, Uroš Đoković i Lazar Đoković.

Već narednog vikenda ekipa Džiju džice kluba „Mornar“ nastupa u Šapcu na međunarodnom kupu „Šabac Open 2021“.

„Biće ovo još jedan odličan test naših reprezentativaca pred nastup na Evropskom prvenstvu. Veliku zahvalnost za odlaske na međunarodao prvenstva dugujemo našim sponzorima, jer bez njihove pomoći naši takmičari ne bi mogli nastupati i praviti ovakve vrhunske rezultate, a to potvrđujemo sa 15 novih državnih prvaka“, zaključio je Saša Boltić.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još