Na međunarodnom džiju džicu takmičenju u Banja Luci takmičarima „Mornara“ pripalo čak 13 medalja

 Na međunarodnom džiju džicu takmičenju u Banja Luci takmičarima „Mornara“ pripalo čak 13 medalja

Na 12. Međunarodnom prvenstvu u Banja Luci „Vidovdan Open 2021“ članovi Džiju džicu kluba „Mornar“ osvojili su čak 13 medalja, i to osam zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane, kao i dva pehara – za najboljeg takmičara na prvenstvu proglašen je Savo Jaredić, a za najbolju takmičarku proglašena je Kristina Radosavović.

„Na tradicionalnom kupu nastupilo je 20 klubova sa oko 300 takmičara, a među njima bila je i ekipa Mornara iz Bara sa svojih 8 takmičara. Takmičari su postigli vrhunski uspeh, osvojivši 13 medalja“, kazao je Portalu Bar trener i predsjednik Mornara Saša Boltić.

Po dvije zlatne medalje osvojili su Andrija Golić, Kristina Radosavović i Savo Jaredić, a po jednu Dino Haznadar i Damjan Pešić. Srebrne medalje osvojili su Elena Stojanović (2 medalje) i Balša Đurišić, dok su srebrne pripale Tari Karišik i Balši Đurišiću.

„Treba istaći da su naši takmičari bili na vrhunskom nivou jer su puno mečeva riješili u roku od 15 – 20 sekundi sa takozvanim ful Iponom te su impresionirali publiku i ostale takmičare. Potvrda ove konstatacije je i činjenica da su dva pehara dodijeljena našim takmičarima“, ističe Boltić.

Članove „Mornara“ već ovog vikenda očekuju nova nadmetanja.

„Već ovog vikenda ekipa nastupa na državnom prvenstvu u Danilogradu, a idućeg u Šapcu. Ovakvi postignuti rezultati su rezultat velikog rada u klubu, predvođeni trenerima. Osim mene, djecu treniraju Jovo Stojanović i Rafet Šahman„, zaključio je Boltić.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još