Na evropskom šampionatu na Kipru nastupiće čak sedam atletičara iz Bara

 Na evropskom šampionatu na Kipru nastupiće čak sedam atletičara iz Bara

Crnogorska atletska reprezentacija otputovala je na Kipar, gdje će učestvovati na Ekipnom prvenstu Evrope – 3. Ligi, koji je zakazano za 19. i 20. jun. Dres naše reprezentacije nosiće sedam barskih atletičara, od čega pet iz AK „Mornar“, a po jedan iz atletskih klubova „Dionis“ i „Sanja“.

Ovogodišnji šampionat okupio je atletičare iz Srbije, San Marina, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Malte, Kosova, Luksemburga, Gruzije, Bosne i Hercegovine, Andore, Albanije i Crne Gore.

Na dvodnevnom takmičenju u Kipru nastupiće 600 takmičara, a spisak kandidata koji će braniti boje Crne Gore odredio je, u saradnji sa nacionalnim trenerima, selektor atletske reprezentacije Crne Gore Osman Erović.

AK „Mornar“ će na ovom šampionatu imati čak pet predstavnika, istakla je za Portal Bar trener Bojana Đurković.

Ognjen Vojvodić takmičiće se u disciplinama skok u dalj, troskok i štafeta, Danilo Vujičić će trčati trku na 400 metara i štafetu, Petar Tomić takmiči se u disciplini kladivo, Andrea Matković će nastupiti u disciplinama 100 metara sa preponama, 400 preporne i štafeta, dok će se Darinka Đuričković nadmetati u bacanju koplja“, navela je Đurković.

Osim takmičara i trenera, kao predstavnik Mornara na Kipar je otputovao i klupski doktor Aleksandar Vujičić.

Barsku atletsku scenu na Kipru predstavljaće i Ljiljana Matković iz AK „Dionis“ u disciplinama skok u dalj i troskok, kao i Ivana Milošević iz AK „Sanja“.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još