Marko Dabanović novi selektor 3×3 reprezentacije

 Marko Dabanović novi selektor 3×3 reprezentacije

Marko Dabanović je novi selektor 3×3 reprezentacija naše zemlje.

Dabanović je od samog početka razvoja 3×3 u okviru KSCG-a dio nacionalnog tima, dakle od 2017. a sada je i na čelu selekcije.

“I dalje sam aktivan igrački, ali sam prihvatio poziv direktora reprezentacija KSCG Filipa Patkovića da budem selektor svih 3×3 reprezentacija jer sam ubijedjen da ovu priču zajedničkim snagama možemo da dignemo na veći nivo. Moja ideja je da proširimo reprezentativne selekcije od dosadašnjih U18 i seniorske, da uključimo još U23 selekciju kao i košarkašice što je od velike važnosti“, ističe Dabanović.

Naše seniore prve obaveze očekuju krajem juna. Izrael će biti domaćen kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na turniru će još učestvovati pored naše i selekcije domaćina: Poljska, Češka, Švajcarska, Španija, Njemačka, Austrija, Belgija, Turska, Portugal, Hrvatska, Grčka, Andora i Azerbejdžan.

“Od tih reprezentacija najveća opasnost prijeti od Poljaka, Švajcaraca, Austijanaca, Njemaca i Hrvata koji su redovni učesnici Svjetskih i Evropskih prvenstava. Sastavićemo dobar tim i odraditi pripreme i bićemo spremni. Ja sam neko ko zahtijeva veliko zalaganje i poslednji atom snage da se ostavi na terenu za svoj tim i za svoju državu, samo tako možemo očekivati napredak i plasman na neko veliko takmičenje“, zaključuje Dabanović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još