Jubilarni miting okupio oko 300 atletičara, najboljem pripada „Trofej Boro Ičević“

 Jubilarni miting okupio oko 300 atletičara, najboljem pripada „Trofej Boro Ičević“

Jubilarni, 25. Atletski miting Bar 2021 biće tradicionalno održan 1. maja na atletskoj stazi Sportsko-rekreativnog centra „Topolica“, sa početkom u 12 sati. Ove godine ljubitelji kraljice sportova biće u prilici da gledaju nadmetanja oko 300 atletičara iz 10 zemalja.

„Ove godine učestvovaće atletičari iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Albanije, Makedonije, Švedske, Mađarske i Irana. Prijavljeno je oko 300 sportista“, kazala je ispred organizatora tradicionalnog prvomajskog mitinga, AK „Mornara“, trener Bojana Đurković.

Na programu su dicipline 100 m, 300 m U16, 400 m, 800 m, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis i za muškarce trka od 1500 m – „Memorijal Zoran Đikanović“.

Najbolji takmičar mitinga, ističe Đurković, dobiće pehar koji nosi ime istaknutog sportskog radnika, dugogodišnjeg trenera AK „Mornar“ i jednog od osnivača mitinga Božidara Bora Ičevića.

„Na mitingu se dodjeljuju i novčane nagrade – najvrijedniji rezultati po IAAF tablicama u bacanju, skakanju i trčanju, dobiće po 300 eura. Najbolji takmičar dobija „Trofej Boro Ičević“ i novčanu nagradu 300 eura. Takođe, najboljij takmičar mitinga iz AK ‘Mornar’ dobiće nagradu u iznosu od 100 eura“, zaključila je Đurković.

Međunarodni atletski miting u Baru održava se u organizaciji AK „Mornar“ Bar, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Atletskog saveza Crne Gore.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još