Još jedan trijumf Mornara; Pavićević – Odbrana donijela prevagu, pohvale za Gordića

 Još jedan trijumf Mornara; Pavićević – Odbrana donijela prevagu, pohvale za Gordića

Košarkaši Mornara pronašli su dobru formu i četvrtom pobjedom u posljednjih pet utakmica u ABA ligi najavili proboj ka gornjem dijelu tabele. Oni su sinoć bili bolji od Zadra, što je prva Pavićevićevića pobjeda na gostujućem terenu.

“Prije svega želio bih se zahvaliti ekipi Zadra i publici na gostoprimstvu i na dočeku u prijateljskoj atmosferi. Zahvaljujem se u svoje ime, ime mojih igrača i stručnog štaba. Nadam se da će Zadar osigurati opstanak u ligi i da ćemo se vidjeti i dogodine”, rekao je Pavićević po završetku meča i nastavio:

“Što se same utakmice tiče čestitao bih svojim igračima, ušli smo u susret s idejom kako odigrati odbranu i napad da dobijemo, ali rekao bih da je odbrana bila ključna. Znali smo koje igrače izololovati i mislim da je dobra odbrana večeras donijela prevagu. Dobro smo otvorili susret, ali nakon toga smo krenuli igrati neku drugu igru u kojoj smo izgubili ritam u napadu, a jako smo loši bili u segmentu u kojem smo dozvolili 8 skokova u napadu. Imali smo i probleme s ličnim greškama, a tu bih pogotovo istakao Gordića koji je igrao bez zamjene i pohvalio bih ga, ali i sve igrače u globalu.”

Mornar je sinoć upisao deveti uzastopni trijumf nad timom iz Dalmacije, peti u dvorani „Krešimir Ćosić”. Sada Barani imaju skor 4-7 u ABA ligi i mirnije mogu da čekaju nastavak sezone.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još