Ispraćen olimpijski tim: Za medalju su potrebni čelična volja, hladna glava, vatreno srce i ljubav prema domovini

 Ispraćen olimpijski tim: Za medalju su potrebni čelična volja, hladna glava, vatreno srce i ljubav prema domovini

Na svečanosti u Vili Gorica upriličen je ispraćaj za olimpijski tim Crne Gore na Olimpijske igre u Tokiju.

Predsjednici države i Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Milo Đukanović i Dušan Simonović kazali su da će srca navijača u zemlji i širom svijeta kucati za naše sportiste, dok su rukometašica Jovanka Radičević i vaterpolista Draško Brguljan, koji će nositi crnogorsku zastavu na Igrama, obećali da će dati sve od sebe da dođu do medalje.

Crnogorski predsjednik Đukanović, koji je Jovanki i Drašku predao crnogorsku zastavu, kazao je da su Olimpijske igre znak da se život vraća u normalu, te da je čovjek pred pobjedom nad virusom.

Malo što život čini lijepim kao sport, kazao je Đukanović, napominjući da je to pokazalo nedavno završeno Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Olimpijska medalja, kaže on, san su svakog sportiste.

„Do ostvarenja tog sna stiže se samo po jednom obrascu – čelična volja na treninzima, hladna glava, vatreno srce na terenu i ljubav prema domovini“, rekao je Đukanović.

Zastava koju im predaje, kako je rekao, simbol je borbe za ono što je Crnogorcima uvijek bilo najvestije – a to je borba za slobodu.

„Pod ovom zastavom, generacije naših predaka su branile i odbranile Crnu Goru i sticale slavu kojom se diče generacije“, rekao je Đukanović.  

Stotine hiljada navijača, kako je rekao, u Crnoj Gori i naših ljudi širom svijeta kucaće za naše sportiste da izvuku posljednji atom snage koji će ih voditi do pobjede.

„Srećan vam put u Japan, da nam se zdravo vratite i da budete ono što jeste, ambasadori kojima se Crna Gora ponosi“, rekao je Đukanović, koji je zastavu uručio vaterpolisti Drašku Brguljanu i rukometašici Jovanki Radičević.

Radičević je, nakon što je primila zastava, kazala da su emocije velike, a da je srce puno.

„Ono što mogu da obećam je da ćemo da se boriti za ovu zastavu do posljednjeg atoma snage“, kazala je Jovanka, prenosi Antena M.

Vaterpolista Draško Brguljan rekao je da mu je čast što će nositi zastavu na Olimpijskim igrama, napominjući da će dati sve da dođu do medalje.

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić kazao je da mu je čast ispratiti delegaciju sportista na Olimpijske igre.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da je nevjerovatan osjećaj da su opet na istom mjestu nakon pet godina, ali i ponos koji se osjeća prema olimpijskom timu.

S nestrpljenjem su se, kaže, čekale Olimpijske igre uz bojazan da neće doći do ostvarenja sna mnogih sportista i sportistkinja širom svijeta.

Simonović je rekao da na tribinama neće biti gledala, ali da će ih pratiti na stotine hiljada očiju iz domovine, a otkucaji stotine hiljada srce davaće im ritam u pregnuću da ispune svoje snove.

„Vi ste ponos ove zemlje, naši najbolji ambasadori i oni koji nas podsjećaju kako se voli Crna Gora“, rekao je Simonović, uz poruku „idemo da pobjeđujemo“. 

Crnogorski olimpijski tim u Tokiju imaće 33 sportista.

Čast crnogorskog sporta braniće rukometašice – Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Andrea Klikovac, Itana Grbić, Đina Jauković, Jelena Despotović, Matea Pletikosić, Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević.

Čast crnogorskog sporta braniće i vaterpolisti – Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović, kao i atlečari – Marija Vuković i Danijel Furtula, plivači Anđela Antunović i Boško Radulović, džudistkinja Jovana Peković, strijela Jelena Pantović i jedriličar Milivoj Dukić.

Nastup je zbog povrede otkazala teniserka Danka Kovinić

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još