Gojković: Veliki uspjeh, pobijedili veliki tim

 Gojković: Veliki uspjeh, pobijedili veliki tim

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković kazao je, nakon pobjede nad Hrvatskom i plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, da je postignut veliki uspjeh.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasiralala se na Olimpijske igre u Tokiju. Crnogorski vaterpolisti pobijedili su večeras u Roterdamu, u polufinalnom meču kvalifikacionog turnira, nakon boljeg izbođenja peteraca selekciju Hrvatske 14:12.

Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 10:10 (3:2, 2:3, 3:4 i 2:1).

„Pobijedili smo fantastičan tim. Vidjeli ste da smo imali problema sa njima na kraju. Imali su i taj posljednji napad. Međutim, odbranili smo se i postigli zaista veliki uspjeh“, rekao je Gojković nakon meča.

Reprezentativac Aleksandar Ivović kazao je da su „ajkule“ pružile nevjerovatne partije u Roterdamu.

„Vidjelo se da imamo igru, sistem kojeg smo se pridržavali i čestitam svima, stručnom štabu koji je uradio odličan posao, Savezu. Ovo je ravno osvajanju medalje na nekom velikom takmičenju, jer ekipa iz godine u godinu mijenja po dva ili tri igrača. I pred ovaj turnir smo imali peh, nijesmo bili kompletni, ali to nijesmo potencirali“, rekao je Ivović.

On je podsjetio da su u ovom sastavu tri igrača iz Primorca, kluba koji već tri godine nema bazen.

„Ti igrači treniraju u Budvi, putuju dva puta dnevno. Oni su radili u ne baš sportskim uslovima i apelujem na sve u Crnoj Gori, koji mogu da pomognu, da se taj bazen završi. Ovo je ravno čudu, a čuda se ne događaju svaki dan“, istakao je Ivović.

As Pro Reka smatra da možemo do velikog rezultata u Tokiju.

„Imamo odlične mlade, ali njima treba omogućiti uslove kako bi nastavili da vjeruju u sebe, a ne da budu prinuđeni da napuste vaterpolo“, zaključio je Ivović.

Protivnik Crne Gore u nedjeljnom finalu biće bolji iz duela Grčke i Rusije.

Hrvatska će posljednju priliku za olimpijsku vizu imati sjutra u meču za treće mjesto.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još