Crnogorski atletičari sedmi u Limasolu

 Crnogorski atletičari sedmi u Limasolu

Atletska reprezentacija Crne Gore kao sedmoplasirana završila je nastup na ekipnom prvenstvu Evrope – treća grupa u Limasolu.

Crnogorski atletičari, koji su bili sedmi nakon prvog takmičarskog dana, poslije po 20 disciplina u muškoj i ženskoj osvojili su 318 bodova.

Najvrijednije rezultate od crnogorskih atletičara ostvarili su Tomaš Đurović u bacanju kugle koji je osvojio treće mjesto sa rezultatom 20.20 metara.

U skoku u vis Marija Vuković je pobijedila sa rezultatom 1,90 metara, dok je Danijel Futrtula iako povrijeđen osvojio drugo mjesto.

U trci na 200 metara, Ognjen Marsenić je postavio rekord Crne Gore za mlađe juniore sa rezultatom 22,47 sekundi, dok je Amir Papazi postavio crnogorski rekord Crne Gore za mlađe seniore u bacanju koplja sa rezultatom 62,66 metara.

Crnogorski atletičari postigli su tri crnogorska i osam ličnih rekorda.

Takmičenje su zbog povrede propustili Darko Pešić, koji je bio planiran za pet disciplina i Kristina Rakočević koja je trebala da se takmiči u dvije discipline.

Ekipno prvenstvo okupilo je 16 reprezentacija sa oko 600 takmičara, koji su se nadmetali u 40 disciplina.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je Srbija sa 558 bodova, ispred Kipra sa 525 i Moldavije sa 465.

Podsjetimo, dres crnogorske reprezentacije na ovom prvenstvu nosilo je sedam atletičara iz Bara, i to pet iz AK „Mornar“, i po jedan iz AK Sanja i AK Dionis.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još