Zanimljiva razlika između Melanije i Džil Bajden

 Zanimljiva razlika između Melanije i Džil Bajden

„Melanija Tramp prikriva najgore tendencije predsjednika, a Džil Bajden ističe najbolje instinkte svog supruga“, naslov je teksta u Vašington Postu koji upoređuje dviue žene koje se takođe takmiče na izborima – ali za titulu prve dame.

Autorka ovog teksta, Robin Živan uporedila je ponašanje Melanije Tramp i Džil Bajden tokom nastupa njihovih muževa, gdje je uočila zanimljive razlike, prenosi portal Indeks.

„Melanija stavlja sloj šljokica preko ksenofobije i rasizma koji se provlače kroz administraciju njenog supruga. Ona hladnim držanjem i tišinom podiže temperaturu njegove uzavrele retorike. Ona je njegov bolje obučeni alter ego“, tvrdi autorka, podsjećajući na ponašanje tokom Trampovog prvog obraćanja naciji u izbornoj noći.

„Kad je predsjednik Tramp započeo svoje optužbe, njeno lice je izgubilo bilo kakvu emociju, a izraz joj se nije promijenio dok je on nastavljao sa svojim neutemeljenim tvrdnjama o prevari. Dok je završavao, Melanija se nasmijala i aplaudirala“, stoji u tekstu.

„Godinama je javnosti govorila da je samostalna i da sama odlučuje. ‘Ne želim da ga promijenim. On mene ne želi da promijeni’, rekla je za MSNBC 2016. godine. Oni su jedno drugom potpuno prilagođeni. On je razmetljivi hvalisavac. Ona je elegantna žena u njegovoj blizini. Služe jedno drugom“, smatra Živanova.

Kako se dalje navodi, kada se Melanija Tramp poslednji put obratila javnosti, vodila je kampanju za svog supruga, ponavljajući njegove pritužbe.

„Ponavljala je njegovu retoriku, ali šapatom i uz povremeni osmijeh. Bila je punopravni partner u prikazivanju medija kao neprijatelja, demokrata kao korumpiranih i njenog supruga kao izuzetno ljubaznog. Ovo nije samo njegova priča, takođe je i njena“, tvrdi novinarka.

Džil Bajden, po mišljenju Živanove, predstavlja suštu suprotnost.

„Džil Bajden, koja bi mogla da bude sledeća prva dama, stala je uz svog supruga kada se u srijedu obraćao biračima. Bajden se zahvaljivao, kada ga je Džil na nešto podsjetila. On je zastao i zamolio je da ponovi, na šta je ona rekla da mora da se zahvali i guverneru Delavera“, piše u tekstu.

„Nije to bila velika stvar, ali bila je zapažena kao podsjetnik da Džil nije bila na sceni samo kao tihi rekvizit ili neko ko pazi na sopstvene interese, već kao punopravna partnerka. Nije imala problem da nešto kaže“, podsjetila je novinarka Vašington Posta.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja