Ovo su zemlje koje ne primaju turiste

 Ovo su zemlje koje ne primaju turiste

Foto: Pixabay

Trenutna situacija u svijetu uzrokovana pandemijom virusa korona prislila je mnoge zemlje na zatvaranje svojih granica.

Drugi talas pandemije koronavirusa prisilio je mnoge zemlje koje su dosad bile dostupne za turiste na potpuno zatvaranje ili djelimično otvaranje, sa posebnim oprezom i mjerama za turiste koje pristižu u zemlju, prenosi CNN.

Jedna od njih je Argentina, zemlja koja je donedavno glasila kao zemlja otvorena za sve turiste, ali sada je odlučila da uvede malo stroža pravila i dopusti dolazak turista samo iz njoj susjednih zemalja.

Svoja je vrata djelimično zatvorila i Afrika. Neke od najpoznatijih destinacija, poput Egipta, Etiopije, Južne Afrike i Tanzanije ostaju otvorene za turiste, ali veliki broj država zatvara svoje granice. Jedna od njih je i Alžir koji nema međunarodnih letova, kao i Kamerun, prenosi portal 24sata.

Restrikcije stupaju na snagu i u Aziji, jednoj od omiljenih svjetskih destinacija. Jedna od prvih država koja je zatvorila svoje granice još na početku pandemije je Butan, tako da ne čudi što ove mjere još uvijek nisu olabavljene.

Najbrojnija zemlja na svijetu, Kina, djelimično je zatvorila svoje granice. Dopušteni su ograničeni letovi, ali ne i za turiste. Dakle, destinacije poput Kineskog zida i Zabranjenog grada moraće da pričekaju neka bolja vremena.

Indija, zemlja poznata po raznim prirodnim ljepotama i vrhovima Himalaja, trenutno je zatvorena za sve turiste. Mjere u ovoj zemlji za strane turiste za sad važe do 30. novembra. Slično je i u Indoneziji, koja je djelimično otvorila svoje granice za ostrva poput Balija, ali ne i za turiste.

Japan otvorio je svoje granice za poslovne putnike, dok su turisti još uvijek na čekanju. Isto je u Kazahstanu, Laosu i Makau, državama koje još uvijek nisu otvorene za turizam.

Primamljive plaže i gradovi poput Kuala Lumpura, mirisi i ukusi multietničke Malezije, trenutno su na čekanju nekih boljih vremena. Isto važi i za Mongoliju, u čijim ljepotama za sada mogu da uživaju samo njeni stanovnici.

Jedna od najrestriktivnijih zemalja i prije pandemije koronavirusa, komunistička Sjeverna Koreja, zatvorila je svoje granice za strane turiste. Takođe, kao jedna od najviše izolovanih zemalja u Aziji ističe se i Vijetnam, koji ne dopušta nikakav oblik putovanja, prenosi B92.

Egzotične, tople i primamljive destinacije koje mame turiste u zimskim mesecima su Filipini, Šri Lanka, Tajvan i Tajland. Zakazane rezervacije za posetu ovim zemljama, ove će godine razni „putoholičari“ morati da prebace za narednu.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja