Kuvar osvojio milion dolara u kvizu i sve dao u dobrotvorne svrhe

 Kuvar osvojio milion dolara u kvizu i sve dao u dobrotvorne svrhe

Kuvar Dejvid Čeng postao je prva poznata ličnost koja je uspjela da osvoji glavnu nagradu u kvizu „Ko želi da postane milioner“,a  osvojeni novac je donirao dobrotvornoj organizaciji koja pomaže radnicima restorana pogođenim pandemijom.

U napetim posljednjim trenucima kviza, voditelj Džimi Kimel gledao je osnivača restorana „Momofuku“ kako se preznojava dok bira između četiri ponuđena odgovora na pitanje za milion dolara, prenosi RTS. 

„Nijedna poznata ličnost nije pokušala. Svi su odustali“, rekao je Kimel.

Posljednje pitanje je glasilo: Koji je prvi američki predsjednik imao električnu struju u Bijeloj kući?

„Ovo je zastrašujuće“, govorio je Čeng dok je odlučivao da li da nastavi ili odustane. Već je imao pola miliona dolara osvojenih, a ako bi pogrešno odgovorio, pao bi na 32.000 dolara.

Čeng se odlučio da pozove svoju prijateljicu, novinarku ESPN-a Minu Kajms, koja je, iako nije bila potpuno sigurna, rekla da je to bio Bendžamin Harison, što je bio tačan odgovor.

„Ona je mnogo pametnija od mene. Nikad nisam bio dobar učenik, zato sam i postao kuvar“, našalio se Čeng prije nego što je izabrao Bendžamina Harisona.

Ne vjerujući da je osvojio milion dolara, Čeng je iskočio iz stolice, a onda mu je uručen i ček, koji je otišao u dobrotvorne svrhe.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja