Kako zategnuti mišiće lice i zadržati mladalački izgled u zreloj dobi

 Kako zategnuti mišiće lice i zadržati mladalački izgled u zreloj dobi

Foto: Matej Dokic

Godine života  donose bore, podočnjake, opuštanje mišića, a umjeće  je znati odabrati tretmane koji zadržavaju  jedrinu lica. Sve je više žena koje podržavaju metode vježbanja mišića lica (TEENLIFTING) koji se ovim načinom zatežu, revitalizuju, daju  svježinu… u jednoj riječi – podmlađuju. Dr Sanja Malbaša Gošović  iz Zagreba patentirala je elektrode za tretmane elektrostimulacije mišića lica i tijela, a tretman se zove TEENLIFTING –  metoda koja vraća mladenački oblik licu.

Mnogo je glumica, javnih ličnosti koje za tretman lica koriste TEENLIFTING. Jedna od njih je Branka Katić.

Mišići  su jedna od najvažnijih tkiva u našem licu i tijelu. Upravo zato je bitno vježbati mišiće lica i vrata za zdravlje i ljepotu.

–Klasična elektrostimulacija se skroz razlikuje od TEENLIFTING stimulacije. TEENLIFTING stimulacija koristi posebno oblikovane i jedinstvene elektrode, stimulirajući sve mišiće istovremeno. Upravo takav način elektrostimulacije postiže maksimalne rezultate na svim mišićima (podignut je prag ugode čime se podiže i intenzitet same stimulacije nad svim mišićima ili velikim funkcionalnim grupama mišića). Klasična stimulacija djeluje samo na malim površinama pojedinačnih mišića, što je za njih preintenzivno, a bez djelovanja na susjedne mišiće, objašnjava dr Malbaša Gošović .

 TEENLIFTING je revolucionarni antiage tretman kojim se podiže tonus i oblikuje lice i tijelo, te potspješuje zdravlje!

-To je primjena zikalne medicine u kozmetici s istovremeno odličnim rezultatima rehabilitacije i proaksi svih zglobova i mišića. TEENLIFTING tretmanima postižemo:  trening , lifting,  podmlađivanje, oblikovanje,  stimulaciju akupunkturnih tačaka,  drenažu,  pojačanu cirkulacija stimulisanog tkiva,  jačanje koštane mase.  Oči i usta su kružni mišići koji starenjem slabe te oči upadaju u očne duplje, a usta u usnu šupljinu. Na skalpu i čelu se nalazi velika kaciga od mišića i vrlo važno ju je stimulirati i ojačati. Na vratu i podbradku imamo veliki mišić koji se zove platizma. TEENLIFTING tretman stimulira mišić platizmu, sve mišiće lica i cijeli skalp. Ta sinhronizirana kontrakcija je vrlo važna za rezultate, navodi dr Malbaša Gošović.

 TEENČIFTING je i vrhunski zdravstveni tretman.

– Jedino su mišići naša cirkulatorna pumpa. Tamo gdje mišić ne pumpa, ne postoji protok cirkulacije. To je najveći problem na glavi i vratu. Postoje tri tačke sa najviše stresa koje stišću mišiće. Prva je mjesto na vrhu vrata, na bazi lubanje – kada dugo vozimo, dugo gledamo u kompjuter, mišići na tom mjestu se počnu krutiti, blokiraju cirkulaciju i to proizvodi bol glave i vrata. Onog trenutka kada upalimo stimulator i postavimo aplikator na to mjesto, stimulator kaže mišiću stisni-pusti i tog trenutka se prokrvi to mjesto. Druga stresna tačka je na čelu između obrva. U današnjem tempu, cijeli dan imamo stisnute i zabrinute oči. Događa se isto, mišići se ukrute, blokiraju cirkulaciju i nastaju glavobolje. Cirkulacija u tom dijelu je vrlo važna. Zbog čega? Zbog sinusa, vida i kružnih mišića očiju i zbog protoka vazduha kroz nos. Sljepoočni mišić je takođe mjesto stresa, i jako je važan i kao uzrok tenzionih glavobolja. TEENLIFTING tretmanima tretiramo sva tri mjesta i pokrećemo cirkulaciju i rješavamo se boli i otečenosti. Prvi tretman treba napraviti što prije kako bi zaustavili opuštanje platizme, lica i skalpa. Nema pojave “lošijeg stanja” po eventualnom prekidanju kontinuiteta tretmana jer mišić još dugo zadržava čvrstoću i oblik. TEENLIFTING tretmanima ne rješavamo samo jednu boru ili jedan problematični dio na licu. Važno je vježbati sve mišiće lica i vrata kako bi sve „vratili“ na svoje mjesto, zaključuje dr Sanja Malbaša Gošović.

TEENLIFTING metodu je razvila, i dalje razvija zadnjih 30 godina, dr Sanja Malbaša Gošović.  Po TEENLIFTING franšizi u Crnoj Gori dvije godine radi Mirjana Vujačić u Baru.

 Februara ove godine otkrila sam fenomenalan tretman lica strujom, Teenlifting, dete ljubavi dr Sanje Malbaša Gošević. Struja stimuliše mišiće da povrate volumen koji su imali kada smo bili mladi. Taj tretman ima zaista neverovatan učinak.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još