Donald Tramp pokreće vlastitu društvenu mrežu, biće aktivna za tri mjeseca

 Donald Tramp pokreće vlastitu društvenu mrežu, biće aktivna za tri mjeseca

Bivši američki predsjednik Donald Tramp vraća se na društvene mreže, ali ovaj put s vlastitom. Džejson Miler, dugogodišnji savjetnik i PR Trampove kampanje 2020. rekao je da će se to desiti za otprilike dva ili tri mjeseca.

Dodao je da će se Trampov povratak odvijati sa „vlastitom platformom, koja će privući desetke miliona novih korisnika i potpuno redefinirati igru“.

„Ovo je nešto za što mislim da će biti najzanimljivije na društvenim mrežama. U potpunosti će redefinirati igru i svi će čekati i gledati šta predsjednik Tramp radi, ali to će biti njegova vlastita platforma“, rekao je Miler za Fox News.

On je dodao da su se bivšem predsjedniku obratile brojne kompanije i da pregovara s timovima o novoj platformi, prenosi Klix.ba. 

„Ova nova platforma biće velika. Svi ga žele i on će dovesti milione i milione, desetine miliona na ovu platformu“, rekao je.

Najava dolazi nakon što je Tramp trajno suspendiran s Twittera i drugih društvenih platformi, poput Facebooka. Uslijedilo je to nakon što je 6. januara potaknuo nerede u američkom Capitolu.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još