Sandens: Filmski festival krajem januara u onlajn izdanju

 Sandens: Filmski festival krajem januara u onlajn izdanju

Organizatori američkog festivala nezavisnog filma Sandens saopštili su da će naredno izdanje u januaru biti onlajn, ali i sa projekcijama u drajv-in restoranima i malim nezavisnim bioskopima.

Festival, čiji je osnivač legendarni glumac Robert Redford (84), obično se održava u januaru i februaru u planinama američke savezne države Juta.

Pošto je većina bioskopa zatvorena, zbog pandemije koronavirusa, a u Juti registrovano više od 200.000 zaraženih, organizatori Sandensa su odlučili da festival bude onlajn.

„Čak i u ovim neodrživim uslovima, umjetnici i dalje pronalaze načine da rade svoj posao koji je smjeo, ali i važan“, rekla je direktorka festivala Tabita Džekson.

Festival će, prema njenim riječima, ponuditi pretpremijere, ali uz poštovanje epidemioloških mjera i na različitim mjestima, od Kalifornije do Njujorka. Biće organizovane projekcije u drajv-in restoranima na području Los Anđelesa, tako da će posjetioci u svojim automobilima moći da gledaju filmove.

Neki filmovi će biti emitovani na internetu poslije čega će umjetnici odgovarati na pitanja.

Festival, koji će kraće trajati u odnosu na prethodne godine, biće održan od 28. januara do 3. februara.

Organizatori još nisu saopštili spisak filmova, ali se očekuje da će na programu biti ostvarenja koja će ući u trku za prestižnog Oskara, čija je dodjela predviđena tek 25. aprila, zbog pandemije.

Sandens je postao jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma jer pruža priliku perspektivnim stvaraocima koji se bave dokumentarnim i nezavisnim filmom da promovišu svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja