Radovi Vesele Radović Mišković u barskoj galeriji: „Svjetlost“ kao podsjetnik na prave vrijednosti

 Radovi Vesele Radović Mišković u barskoj galeriji: „Svjetlost“ kao podsjetnik na prave vrijednosti

Foto: Sonja Jovanović

Izložba radova Vesele Radović Mišković, naslovljena „Svjetlost“, otvorena je sinoć u Galeriji „Velimir A. Leković“. U okviru treće samostalne postavke Radović Mišković izložila je četrdesetak radova sa različitim motivima, nastalih tokom plodonosne karijere.

Otvarajući izložbu upravnik galerije Milun Lutovac istakao je da je ovo prva izložba koja se u ovom prostoru organizuje ove godine, izrazivši nadu da će ova 2021.godina biti bolja u odnosu na prethodnu.

Sa otvaranja izložbe u Galeriji „Velimir A. Leković“, Foto: Portal Bar

Svi zajedno se zalazimo u jednoj čudnoj situaciji. Spakovani smo u neki svoj prostor i gubimo lijepe navike. Upravo je kultura ta koja mora ponovo da progovori u ime altruističke, ljudske dimenzije, da se opet povežemo, da govorimo o nekim lijepim stvarima, da iznova krenemo sa jednom životnom pričom, jer ako nemamo nade, ako nemamo svjetlosti, ove svjetlosti koju nam je večeras donijela Vesela Radović Mišković, onda ćemo biti pod velikim znakom pitanja“, kazao je Lutovac.

Izložbom radova Radović Mišković otvorena izlagačka sezona, Foto: Portal Bar

Raduje ga, kako je istakao, što ovogodišnju izlagačku djelatnost u našem gradu otvara izložba koja nosi “mnogo nade, potencijala i lijepih stvari, koje nas podsjećaju na vrijeme kakvo smo nekada oko nas imali u neograničenim količinama”.

„Vrijeme u kome se sada nalazimo naučilo nas je da to ne može biti uvijek nadomak ruke, kao što smo navikli. Možda je to dobra lekcija, da bismo bolje znali da cijenimo ono što se nalazi na ovim slikama, kao izlaz i mogućnost da budemo svoji na svome“, smatra Lutovac.

Sa svečanog otvaranja, Foto: Portal Bar

Svojim radovima, kako dodaje upravnik barske galerije, autorka publiku podsjeća na prave vrijednosti, ljudsku dimenziju i suštinu koja čini odnos dva čovjeka. Uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji, organizatori su, kako ističe Lutovac, ostali odlučni u namjeri da se priredi svečano otvaranje izložbe – zbog publike i zbog sebe.

Foto: Portal Bar

“Na ovaj način svima u Crnoj Gori šaljemo poruku da moramo da se borimo, da moramo da gledamo u svjetlost, u nadu, u sve ono što Vesela Radović Mišković u svom djelu na jedan fantastičan način prikazuje. Jedan dio toga možete večeras vidjeti u Baru“, naveo je Lutovac.

Autorka Vesela Radović Mišković se zahvalila svima koji su doprinijeli organizaciji izložbe.

“Posljednjih deset dana sam obećavala svjetlost. I bi svjetlost danas, na 12.02.2021. u galeriji „Velimir A. Leković“, istakla je autorka, zahvalivši upravi Galerije, gradu Baru, publici koja je došla iz svih krajeva Crne Gore, ali i sponzorima- JP Group Minhen, Optima apoteci Podgorica, Hepening Montenegro, kompaniji „Kalamper“, TO Bar, kao i LidijiBurić, čiju kreaciju je nosila.

Izložbu “Svjetlost” moguće je pogledati u Galeriji “Velimir A. Leković” do kraja mjeseca.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još