Radovi Dada Ćetkovića na beogradskom Bijenalu akvarela malog formata

 Radovi Dada Ćetkovića na beogradskom Bijenalu akvarela malog formata

Akademski slikar Dalibor Dado Ćetković iz Bara učestvuje na sedmom Bijenalu akvarela malog formata, sada već tradicionalnom, koje je otvoreno u utorak, 18. maja u Galeriji SKC-a u Novom Beogradu i biće u postavci do 4. juna.

Ovogodišnje Bijenale okupilo je 84 autora iz zemalja regiona, a zbog velikog broja pristiglih radova žiri u sastavu, Vesna Todorović – istoričarka umjetnosti, dipl. arhitekta Silva Vujović i autorka Bijenala Ljiljana Subotić, imale su težak zadatak. Planirano je da izložba bude otvorena i u Prijedoru.


„Za ovu konkursnu izložbu poslao sam dva akvarela, jedan profil žene i crnogorski planinski motiv, gdje oba rada ukazuju na potrebe današnjice pa sam ih kao diptih nazvao „Mir“. Čast mi je i zadovoljstvo što je žiri odabrao moje radove i što izlažem sa cijenjenim kolegama – sjajnim akvarelistima. Prema akvarelu iskazujem veliko poštovanje jer je to jedna od starih tehnika koja traži određenu vještinu, tačnost i spontanost istovremeno, pritom veliku slobodu i energičnost“, kazao je za Portal Bar Dalibor Dado Ćetković.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još