Prva nagrada za učenicu barske muzičke škole Katarinu Kukić na festivalu u Bijeljini

 Prva nagrada za učenicu barske muzičke škole Katarinu Kukić na festivalu u Bijeljini

Učenica JU ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ Katarina Kukić osvojila je prvu nagradu u I kategoriji, disciplina klavir, na V Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, koji je održan u Bijeljini.

Kukić, učenica 4. razreda u klasi profesorice Jelene Dobrković, bila je jedina predstavnica iz Crne Gore, i takmičila se u jakoj konkurenciji od 45 takmičara.

„Poslije više od godinu dana, prvo takmičenje uživo u cijelom regionu održalo se u etno-selu „Stanišić“, kod Bijeljine, od 17. do 20. aprila. Takmičenje je okupilo 370 učesnika iz više zemalja, u različitim kategorijama, a Katarina Kukić bila je jedina predstavnica Crne Gore. Ovo je bio ujedno i prvi njen nastup uživo, jer je prošle godine, dok se Katarina pripremala za takmičenje, nastupila pandemija, i do sada je nastupala samo onlajn“, kazala je za Portal Bar profesorica Jelena Dobrković.

U okviru ovogodišnjeg izdanja festivala, učesnici su se takmičili u disciplinama klavir, harmonika, violina, solo pjevanje, duvači/flauta, klarinet, truba i gitara.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još