Poslije 46 godina počeli radovi na rekonstrukciji Velike sale Doma kulture

 Poslije 46 godina počeli radovi na rekonstrukciji Velike sale Doma kulture

Potpredsjednik opštine Bar Stevo Novaković i menadžer opštine Ćazim Alković obišli su početak radova na rekonstrukciji višenamjenske Velike sale Doma kulture uz prisustvo direktora Kulturnog centra Erola Marunovića.

Poslije 46 godina, počela je rekonstrukcija Velike sale. Vrijednost radova u prvoj fazi biće blizu 50 hiljada eura, a sredstva za ovu namjenu opredijeljena su iz projekta IPA fondova.

“U prvoj fazi biće zamijenjen itison u velikoj sali Doma kulture i veći dio stolica. Očekujemo da do jeseni zamijenimo i sve neohodne elemente kako bi sala bila kompletno renovirana. Nedavno smo dobili i sredstava neophodna za digitalizaciju bioskopa od Filmskog centra Crne Gore i Vlade CG, a sa ovim sredstvima iz IPA fonda sala će biti u potpunosti osposobljena za bioskopske projekicije kao i pozorišne predstave”, poručio je Marunović.

Potpredsjednik opštine Bar Stevo Novaković kazao je da će građani Bara konačno dobiti salu kakvu zaslužuju.

„Bar je kapija kulture Crne Gore i zaslužuje više ulaganja u kulturu”, naglasio je Novaković.

On je utvrdio da Opština mora naći način da se sredstva za kulturu uvećaju u narednoj godini.

“Građani Bara su predugo čekali na rekonstrukciju Velike sale Doma kulture. Radovi će se obavljati tokom ljeta, tako da na jesen čekamo nove bioskopske projekcije”, najavljuju iz Kulturnog centra Bar.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još