Otvoren drugi Art Weekend: Radovi Dada Ćetkovića i Džulijana Ilića u umjetnički inspirativnom ambijentu Starog Bara

 Otvoren drugi Art Weekend: Radovi Dada Ćetkovića i Džulijana Ilića u umjetnički inspirativnom ambijentu Starog Bara

Drugi Art Weekend, u organizaciji Creative Hub-a, otvoren je sinoć u Starom Baru. U okviru nastavka projekta, koji za cilj ima promociju savremenih lokalnih stvaralaca, domaćoj publici predstavila su se dva predstavnika domaće scene – akademski slikar Dalibor Dado Ćetković i samostalni umjetnik Džulijan Ilić. U okviru programa svečanog otvaranja, Ćetković i Ilić izveli su i muzički performans.

„Večeras nas, za razliku od prethodnog vikenda, kada se sve odvijalo na otvorenom, vodimo u autentičan prostor Palate 85, to jest, u radni ambijent Kreativnog Haba. Drugi Art Weekend je u znaku radova akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića i samostalnog umjetnika Džulijana Ilića“, kazala je na otvaranju postavke Maja Čakalović.

Dalibor Dado Ćetković je, obraćajući se prisutnima, istakavši da mu je posebno drago što tako lijep trenutak dijeli sa kolegom i prijateljem Džulijanom Ilićem.

Za ovu priliku, Ćetković je publici predstavio radove iz njegovog posljednjeg ciklusa slika, naslovljenog „Antares“, dok je Ilić pripremio veoma zanimljive radove napravljene od prirodnih materijala.

„Posljednjim ciklusom mojih slika pozivam sve prisutne da potraže opipljivi sadržaj unutar izloženih djela, da osjete djelo. Akcenat je na tome, da se slika doživi, kako se kreće, koja nas vodi horizontalnim trakama i bajkerskim pojasevima ka našem poznatom vidljivim svijetu. Ovom prilikom, na ovom nestvarnom mjestu za umjetničke događaje, u Starom gradu Baru, izdvajam fragmente spoznajnih i životnih oscilacija kao i igru njihovih relacija. Želim da se u tišini čuje muzika, razni tonovi, zvukovi prirode i glasovi univerzuma, šapati prošlosti i budućnosti. Da se osjeti puls jednog vremena, koje jeste i onoga koje će biti“, kazao je Ćetković, dodavši da je publika u prilici da vidi interesantne radove njegovog kolege Džulijana Ilića.

„Džulijan izrađuje unikatni nakit, lampe, muzičke instrumente, kao i komade namještaja i druge predmete koje su u fokusu primijenjene umjetnosti“, pojasnio je Ćetković.

On se, na kraju, zahvalio svima koji su došli da svojim prisustvom uveličaju otvaranje izložbe, organizatorima i domaćinu Art Weekenda Kreativnom Habu, Kulturnom centru Bar i Opštini Bar, kao i svima koji prate i podržavaju njihov stvaralački rad.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još