Onlajn koncert Darje Samofalove

 Onlajn koncert Darje Samofalove

Foto: guarnerius.rs

Onlajn koncert mlade pijanistkinje iz Bara Darje Samofalove biće upriličen večeras na YouTube kanalu KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 19 časova. Nastup se realizuje u sklopu koncertnog ciklusa „Mladi talenti“.

Na programu koncerta su djela Johana Sebastijana Baha (Hromatska fantazija i fuga u d-molu), Ludviga van Betovena (Sonata br. 32 op.111), Frederika Šopena (Nokturno op. 48, br. 1) i Kloda Debisija (Estampes).

Samofalova je rođena 1994. godine u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje je stekla u školi „Petar II Petrović-Njegoš“ u Baru, na odsjecima klavira (klasa mr Maja Basarab) i violine (klasa Vatroslav Simić). Sa trinaest godina je upisala Srednju muzičku školu za talente „Andre Navara“ u Podgorici, u klasi mr Maje Basarab. Poslije završenog trećeg razreda srednje škole, 2010. godine upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, gdje je studirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića i prof. Nataše Mitrović. Master studije je završila sa najboljim postignutim uspjehom, 2015. godine, a naredne, 2016. i specijalističke studije u klasi prof. Nataše Mitrović. Tokom 2018. godine nastavila je studije u Moskvi na Ruskoj muzičkoj akademiji „Gnesini“ u klasi profesora Sergeja Jevgenjeviča Senkova, gdje je s izvanrednim uspjehom završila doktorske studije, u junu 2020. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja