Nagrade za barske muzičke talente na takmičenju u Sloveniji

 Nagrade za barske muzičke talente na takmičenju u Sloveniji

Učenice profesorice klavira Jelene Dobrković nagrađene su na onlajn takmičenju „Glasbena čipka iz Idrije“, koje je održano u Sloveniji. Takmičenje je okupilo učenike iz čak 28 država, sa velikim brojem mladih talenata iz Poljske, Španije i Mađarske. Nagrađene učenice nastavu pohađaju u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ i Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente „Andre Navarra“ su bile jedine crnogorske predstavnice.

Dobrković, Foto: Privatna arhiva

„Lana Milanović je bila najbolja u svojoj kategoriji sa 97,00 bodova. Prve nagrade su osvojile
Katarina Kukić u I kategoriji, Ksenija Đalović i Valentina Lukić u II kategoriji, kao i Lana Milanović u IV kategoriji. Druge nagrade pripale su Ivi Pavlović u VII kategoriji i Anđeli Nikolić u II kategoriji. Takođe, Ena Dobrković je, u klasi prof. Igora Novaka – violončelo, osvojila treću nagradu u IV kategoriji”, kazala je za Portal Bar profesorica klavira u barskoj muzičkoj školi Jelena Dobrković, naglasivši da sve nagrađene učenice pohađaju nastavu u ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”, dok je Iva Pavlović, kojoj Dobrkovićeva takođe predaje, učenica Škole “Andre Navara” iz Podgorice i pohađa Gimnaziju.

Ena Dobrković je, u klasi prof. Igora Novaka – violončelo, osvojila treću nagradu u IV kategoriji

O nagradama je odlučivao četvoročlani međunarodni žiri, koji su činili profesori iz Italije, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još