Legendarni basista Riblje čorbe preminuo od korone

 Legendarni basista Riblje čorbe preminuo od korone

Foto: Tamara Trajković

Basista rok grupe Riblja čorba Miroslav Miša Aleksić preminuo je u 67. godini, a poznati muzičar izgubio je bitku sa koronavirusom.

RTS piše da je Aleksić bio na liječenju u Kliničko bolničkom centru Bežanijska kosa, a stanje mu se pogoršalo i bio je prebačen na respirator.

Njegova ćerka Mina Aleksić nedavno je na Fejsbuku napisala da je poznati basista obolio od kovida-19 i da je prebačen na respirator.

Aleksić je karijeru započeo 1970. godine u bendu Rojali kao bas gitarista i pjevač. Grupa je te godine osvojila drugo mjesto na takmičenju Veče uz radio u organizaciji urednika emisije Radio Beograd. Naredne godine otišao je u SAD gdje je diplomirao na višoj školi u Pajksvilu u Merilendu.

Po povratku u Jugoslaviju i pod uticajem britanskih velikana roka Deep Purple-a i Led Zeppelina, Miša je formirao grupu SOS sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem.

Nakon više promjena postave, u bend su došli Rajko Kojić i Vicko Milatović, sa kojima je Aleksić 1978. godine napravio Riblju čorbu sa nekadašnjim pjevačem benda „Rani mraz“ Borislavom Borom Đorđevićem.

Osim što je bio basista grupe, Miša Aleksić je bio i tekstopisac i producent na albumima Riblje čorbe, jednog od najpopularnijih rok bendova na ovim prostorima.

Tokom karijere takođe je pisao pjesme i producirao albume za brojne druge izvođače i bendove

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja