„Kruna“ dobila četiri Zlatna globusa

 „Kruna“ dobila četiri Zlatna globusa

Netfliksova serija „Kruna“ (The Crown) osvojila na 78. ceremoniji dodjele Zlatnih globusa je četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.

Ceremonija dodjele Zlatnih globusa, prva u sezoni nagrada pomjerenoj zbog korona virusa, održana je noćas virtuelno sa voditeljkama na dvije strane američke obale, u Los Anđelesu i Njujorku. Zlatni globusi se dodjeljuju za film u dvije kategorije, drame i komedije, mjuzikl i odvojeno za televiziju.

Poslije usmjerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone „Kruna“ je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna. Mladi britanski glumci Ema Korin (Dajana ) i Džoš O’Konor (Čarls) dobili su noćas na Zlatnim globusima nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca u dramskoj seriji.

Američka glumica Džilijan Anderson takođe je nagrađena za najbolju žensku pomoćnu ulogu za interpretaciju bivše premijerke Margaret Tačer, u četvrtoj sezoni „Krune“ koja obuhvata vrijeme njenog mandata između 1979. i 1990. godine.

Netfliks je bio veliki pobjednik u kategoriji televizije na dodeli Globusa ove godine, jer je pored nagrada za „Krunu“ dobio i dve nagrade za „Damin gambit“ (Queen’s Gambit) uključujući i za najbolju mini seriju.

Glumica iz „Daminog gambita“ Anja Tejlor-Džoj, takođe je nagradjena za najbolju glumicu u mini seriji.

Serija „Schitt’s Creek“ nagrađena je za najbolju seriju u kategoriji komedija, a jedna od zvijezda serije Ketrin O’Hara za najbolju glumicu u komediji.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još