Karaksov Anet otvara 74. Kan

 Karaksov Anet otvara 74. Kan

Mjuzikl “Anet” (Annette) francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa otvoriće 6. jula 74. Filmski festival u Kanu, koji bi trebalo da bude održan u standardnom formatu posle prošlogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, najavili su 19. aprila organizatori.

Devet godina nakon nagrađivanog filma „Sveti motori“ (Holy Motors), koji je bio u konkurenciji za prestižnu nagradu Festivala u Kanu, Karaks se vraća u trku za Zlatnu palmu dramom sa elementima mjuzikla, sa Marion Kotijar, Adamom Drajverom i Sajmonom Helbergom u glavnim ulogama.

“Anet” je ujedno i prvo Karaksovo ostvarenje na engleskom jeziku, a radnja tog filma smeštena je u savremeni Los Anđeles, prateći stendap komičara Henrija i pjevačicu međunarodnog ugleda En. Uvijek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par, ali rođenje njihovog prvog djeteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promijeniće im živote…

Ceremonija otvaranja 74. Kana biće prenošena na Kanalu+ u Francuskoj i u partnerskim bioskopima.

Žirijem 74. Kana, kako je ranije najavljeno, predsjedavaće američki reditelj Spajk Li, a pobjednici će biti proglašeni na završnoj ceremoniji 17. jula. Zvanična selekcija filmova biće objavljena krajem maja.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još