Jedinstveno putovanje za filmofile u barskom Domu kulture

 Jedinstveno putovanje za filmofile u barskom Domu kulture

Foto: JP Kulturni centar Bar


Projekcijom filma „Lokalni vampir“, sa 35mm filmske trake, crnogorskog reditelja Branka Baletića u Domu kulture u Baru, u srijedu od 19 časova, počinje realizacija projekta „Povratak u budućnost“. U sklopu ovog projekta, u narednih sedam mjeseci, odnosno od novembra do maja, barska publika će svake srijede u istom terminu biti u prilici da pogleda po jedan filmski klasik.

„Kulturni centar Bar nastavlja misiju povratka publike u bioskop, koja je započeta početkom ove godine, i naslovljena “CINEBar 2020: Povratak u bioskop”. U saradnji sa Crnogorskom kinotekom, pokrenuta je akcija prikazivanja kultnih filmskih klasika (domaćih i stranih) sa 35mm filmske trake, što je svojevrstan nastavak CINEBar 2020 projekta, samo ovog puta u analognoj varijanti i pod sloganom “Povratak u budućnost”. Ako izuzmemo kultnu salu muzeja Jugoslovenske kinoteke, u Kosovskoj ulici, u Beogradu, Kulturni centar Bar će biti jedino mjesto na mapi jugoistočne evrope gdje će publika moći da uživa u analognim projekcijama. Vintage estetika je u modi, prodaja ploča u 2019. je premašila prodaju digitalnih nosača – vjerujemo da je užitak gledanja filma sa ‘celuloida’ neponovljivo i originalno iskustvo za filmofile”, saopšteno je iz Kulturnog centra Bar.

Druga faza revitalizacije barskog bioskopa podrazumjevaće digitalizaciju kinotehničke opreme Doma kulture, odnosno, nabavku savremenog DCP projektora najnovije generacije, kao I DOLBY 7.1 sistem, ozvučenja.

Projekciji će prisustvovati reditelj Branko Baletić. Projekcije će biti organizovane u skladu sa preporukama i smjernicama NKT-a i Instituta za javno zdravlje Crne Gore za organizovanje kulturno- umjetničkih događaja. Broj ulaznica biće ograničen na 50 po projekciji, a iste se mogu rezervisati pozivom na broj telefona 063/473-500 ili putem Instagram i Fejsbuk profila Kulturni centar Bar.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još