Izložba radova Miluna Lutovca i Borisa Bajića na otvaranju prvog Art vikenda

 Izložba radova Miluna Lutovca i Borisa Bajića na otvaranju prvog Art vikenda

Art Weekend, nova manifestacija kulture u gradu, počela je sinoć ispred Palate 85 u Starom Baru, otvaranjem izložbe radova dva umjetnika iz Bara. Dr Milun Lutovac predstavio se slikama i instalacijom „Kapija“ koja je simbolično zapaljena na svečanom otvaranju, dok je grafički dizajner Boris Bajić za ovu priliku predstavio selekciju fotografija.

Foto: Creative Hub

Do kraja juna, u okviru Art Weekenda, koji se realizuje u organizaciji Creative Hub-a ljubitelji umjetnosti biće u prilici da se upoznaju sa stvaralaštvom još šest autora iz našeg grada.

Foto: J.Jerkov, Antivari

„Kreativni Hab u Starom gradu večeras otvara vrata projektom Art Weekend, čiji je cilj promocija i razvoj domaće savremene umjetničke scene. Kreativni Hab je inspirativno radno okruženje koje funkcioniše po principu fleksibilnog korištenja kreativnog prostora. Prvi Art Weekend u znaku je stvaralaštva dr Miluna Lutovca i Borisa Bajića. Zadovoljstvo nam je što su upravo oni prepoznali, i prezentacijom svoga djela, podržali ovaj jedinstveni projekat koji ima tendenciju da postane značajna tradicionalna manifestacija“, kazala je otvarajući izložbu mr Maja Čakalović.

Foto: Jovan Jerkov, Antivari

Do kraja ovig mjeseca Art Weekend ugostiće akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića, multimedijalnog umjetnika Džulijana Ilića, grafičku dizajnerku Nedu Popović, kao i likovne umjetnike Aleksandra Vujoševića, Joka Lekića i Davida Husića.

Foto: Creative Hub
Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još