„Iza čulnosti“: Radovi Larise Vujačić u barskoj galeriji

 „Iza čulnosti“: Radovi Larise Vujačić u barskoj galeriji

Izložba radova slikarke iz Bara Larise Vujačić, pod nazivom „Iza čulnosti“ biće otvorena u Umjetničkoj galeriji „Velimir A. Leković“ u Baru, danas u 18 časova.

Ono što je posebno prepoznatljivo u Larisinom likovnom stvaralaštvu su vode i odrazi u njima, stoji u tekstu kataloga koji prati izložbu.

„Međutim, kako na obalama, tako i u vodama kraj kojih je umjetnica tragala za svojim stvarlačkim tokovima, nazire se i sve ono što spaja i razdvaja ljude i predjele. U radovima Larise Vujačić otkrivamo jednu iskrenu poetsku inspiraciju, jedan istančan likovni rukopis, koji govori o čovjeku koji na unutrašnjim raskršćima, sastancima i rastancima velike slovenske duše, traga za odgovorima na pitanja koja pred njega postavlja njegovo vrijeme.
U njenom slikarstvu boje su ona tiha svjetlost “misaonosti”. Njih, ova posvećena umjetnica ne prenosi servilno na platno, već ih transponira izvlačeći iz prirode ono što intuitivno osjeća i zna, našavši, za svoje raspoloženje i za duh koji vlada odgovarajuću kolorističku harmoniju. Posmatrač može da prati, od poteza do poteza, tajni proces nastanka prikazanog čija svježina pruža nesumnjivu draž“, zapisano je.

Likovna publika postavku može pogledati u barskoj galeriji do kraja mjeseca.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još