„Horizonti“ Gorana Ćetkovića u Portonovom: Crnogorski krš kojim se šire zvuci sjete i nostalgije

 „Horizonti“ Gorana Ćetkovića u Portonovom: Crnogorski krš kojim se šire zvuci sjete i nostalgije

Izložba radova akademskog slikara Gorana Ćetkovića biće otvorena sjutra u 17 časova u galeriji Hotela „One and only“ u Portonovom. Ćetković će se ljubiteljima likovne umjetnosti predstaviti sa 15 radova iz njegovog najnovijeg ciklusa, pod nazivom „Horizonti“.

„Publika će biti u prilici da vidi najnoviju seriju pejzaža. Na slikama dominiraju motivi crnogorskog krša, vode i sunca, a u pitanju su radovi nastali tokom prethodne tri godine. Radovi iz ciklusa „Horizonti“, inače, u potpunosti korespondiraju sa arhitekturom i pejzažom ovog zdanja“, kazao je za Portal Bar Ćetković.

U ovom ciklusu umjetnik se, kako ističe kretao od realnog ka apstraktnom, od ekspresivnog do fantastičnog.

„Svaka slika je prožeta emocijom. Pejzažima kao da se širi zvuk sjete i nostalgije. Tome u prilog idu i nazivi radova – Zavičaj, Prolaznost, Daljine“, kaže Ćetković.

Izložba se realizuje u saradnji Hotela „One and only“ i renomirane Galerije „Pizana“ iu Podgorice, a u sklopu ozbiljnog umjetničkog projekta predviđen je i rezidencijalni boravak umjetnika.

„Koncept projekta, pored izložbe, je i rezidencijalni boravak umjetnika, izlagača u hotelu. Taj boravak podrazumijeva promociju stvaralaštva autora i neposrednu komuniakciju umjetnika sa gostima hotela, odnosno međunarodnom publikom“, objašnjava Ćetković, dodajući da će u toku trajanja izložbe u prostoru galerije i stvarati.

„Ono što me posebno raduje je i to što će zadnje večeri biti organizovana aukcija jednoh umjetničkog rada, a novac ću, zajedno sa organizatorima, pokloniti u humanitarne svrhe. Sredstva od prodatog rada biće proslijeđena, kao donacija, Dječijem domu u Bijeloj“, navodi umjetnik.

Radove Gorana Ćetkovića u Hotelu „One and Only“ u Portonovom publika može pogledati do 29. juna.

U skladu sa novonastalim okolnostima i pravilnikom publika na otvaranje dolazi sa pozivnicom, a svaa naknadna posjeta zakazuje se telefonskim putem.

Kontakt telefoni su dostupni na FB i IG stranici Galerije „Pizana“.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još