Duo Classico nastupio u Baru: Filmskim temama podsjetili publiku na legende glume

 Duo Classico nastupio u Baru: Filmskim temama podsjetili publiku na legende glume

Koncert Dua Classico, koji čine naši sugrađani, violinistkinja Dina Desančić i harmonikaš Safet Drljan, upriličen je sinoć na platou ispred Dvorca kralja nIkole, u okviru Barskog ljetopisa. Oni su nastupili u pratnji specijalne gošće, flautistkinje Tamare Stijepović.

Foto: Danilo Pavlović

Koncert u okviru najznačajnijeg festivala u gradu uslijedio je nakon duže pauze, kazao je nakon koncerta Safet Drljan.

„Poslije dugo vremena konačno smo opet na sceni. Kao društvo, ova situacija omela nas je i na umjetničkom polju. Puno toga je stalo posljednjih godinu i nekoliko mjeseci, ali polako se sve vraća u normalu”, kazao je Drljan, dodavši da je koncert u Baru bio pravo osvježenje, jer su bili željni koncerara i scene.


Program koji je Duo Classico pripremio za Barski ljetopis drugačiji je od onoga na šta je publika navikla.
“Imali smo želju da se upustimo u jedan novi izazov. Smatrajući filmsku muziku bliskom, jednostavno smo htjeli da osjetimo čari toga žanra. Mnoge teme iz filmske industrije su mnogima poznate, zato smo napravili drugačiji koncept i barskoj publici dočarali neke kompozicije koje su ostavile veoma snažan pečat i podsjetili ih na nezaboravne glumce koji su postali legende zahvaljujući tim filmovima”,objasnio je Drljan.

Foto: Danilo Dado Pavlović

Projekat koji je podržala Opština, u saradnji sa Kulturnim centrom Bar i Barskim ljetopisom, bio je, naglašava, veoma zahtjevan – od aranžmana do transkripcija.
“Sve se mora detaljno analizirati i veoma voditi računa, ne narušiti stilski karakter da bi se sve uklopilo za dva instrumenta. Na kraju, sa velikim radom dobije se ono što Duo Classico uvijek želi – povratnu reakciju, kritiku i zadovoljstvo publike” zaključio je Drljan.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još