DEUS: Sjutra promocija novog izdanja Udruženja strip autora, zastupljen i rad Andrije Vujoševića

 DEUS: Sjutra promocija novog izdanja Udruženja strip autora, zastupljen i rad Andrije Vujoševića

U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS) sjutra od 18 časova, u objektu Banja, biće upriličena promocija novog izdanja Udruženja strip autora Crne Gore i izložba stripa. U okviru ovog izdanja, publici je predstavljeno i djelo strip autora iz Bara, Andrije Vujoševića.

Udruženje strip autora Crne Gore postoji još od 2005, a nastalo je iz kotorske grupe autora koja se okupila 2001. Ova grupa spada u jednu od najznačajnijih likovnih skupina formiranih u Crnoj Gori. Njen osnivač i selektor je Simon Vučković, koji će se na promociji obratiti prisutnima.

Svi osnovni pravci u stripu koji postoje u svijetu reflektovali su se na našem prostoru, te pored upoznavanja s radom domaćih autora, posjetioci će moći da se upoznaju sa istorijom, karakteristikama i razvitkom strip umjetnosti. Izložbena selekcija obuhvata radove 16 autora: Laza Sredanovića, Luke Lagatora, Gorana Šćekića, Darka Drljevića, Mirka Zulića, Vladimira Brajovića, Simona Vučkovića, Tihomira Čelanovića, Ozrena Miždala, Miodraga Spasojevića, Bojane Bogavac, Andrije Vujoševića, Luke Cakića, Srđana Ivanovića, Andrijane Vešović i Ivone Milošević.

Novo izdanje „Udruženja strip autora Crne Gore“ objavljeno je u sklopu dnevnog lista „Pobjeda“.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još