Božović: Promovišući svoje likovno stvaralaštvo Ćetković ujedno promoviše grad Bar

 Božović: Promovišući svoje likovno stvaralaštvo Ćetković ujedno promoviše grad Bar

Predsjednica Skupštine opštine Bar mr Milena Božović upriličila je prijem za akademskog slikara iz Bara Dalibora Dada Ćetkovića. Povod za susret bio je nedavni Ćetkovićev uspjeh – veliki broj internacionalnih on line izložbi u svijetu i počasno priznanje za sliku „Muzička kutija“ na žiriranoj internacionalnoj izložbi „Abstract“ u Los Anđelesu, u organizaciji Art Show Internacional.

Ističući kako je ovo priznanje od posebnog značaja za cijeli Bar, predsjednica SO je               dodala:  „Ćetković, promovišući svoje likovno stvaralaštvo ujedno promoviše grad Bar i državu Crnu Goru a posebno u ovim teškim vremenima imajući u obzir da je pandemija mnoge stvaraoce, nažalost, marginalizovala.“

Dalibor je osjetio potrebu i pronašao prikladan način da se zahvali opštini Bar jer je bio stipendista za vrijeme studija a ujedno i JP Kulturnom centru Bar koji je sa velikom pažnjom ispratio i podržao njegovu samostalnu izložbu slika u Galeriji Velimir A. Leković. Razgovarali smo o položaju likovnih umjetnika u gradu Baru,  poteškoćama sa kojima se susrijeću i načinu na koji bi lokalna samouprava mogla pomoći oko njihovih zahtjeva i realizaciie projekata.

Ćetković se zahvaljuje predsjednici SO Bar na pozivu i  tom prilikom je uručio tri slike iz ciklusa
„Antares“.

Predsjednica SO se zahvalila na poklon slikama i poželjela puno uspjeha u daljem radu.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još