Baranin Bojan Vučićević osvaja Holivud, primio nagradu za film koji je zaradio oko 2 milijarde dolara

 Baranin Bojan Vučićević osvaja Holivud,  primio nagradu za film koji je zaradio oko 2 milijarde dolara

Baranin Bojan Vučićević (34) uspio je u milionskom Los Anđelesu, rodnom mjesto američke filmske industrije, u kome se nalaze najpoznatiji filmski studiji.

Vidjela ga je Amerika i ostatak svijeta kada je ispred Marvel Filmskog Univerzuma primio nagradu za film (Avengers-End of game) koji je zaradio oko dvije milijarde dolara. Film je snimljen prije dvije godine, a na prvom je mjestu po broju prodatih karata širom svijeta.

Privilegija da u ime Marvel Filmskog Univerzuma primi nagradu govori o uvažavanju mladog Baranina među liderima svjetske filmske industrije. Najgledaniji film Osvetnici- kraj igre koristi teoriju putovanja kroz vrijeme koja se razlikuje od većine filmova, a sastoji se u tome da mijenjajući prošlost, takođe, se mijenja i budućnost.

Vučićević je u Sjedinjenim Američkim Državama od 2006.godine. Njegova karijera i ostvarenje američkog sna imaju filmsku priču. Od zvanja ofis menadžera razvoja i proizvodnje do pomoćnika producenta radio na

izboru scenarija, glumaca i ekipe koja broji oko 1000 ljudi sa tehničkim osobljem.
Radio i na filmovima Kapetan Amerika, Tor
,Doctor Strange,Crni panter…

Upravo je završio snimanje na seriji Hawk Eye-Sokolovo oko sa trenutno najtraženijom mladom glumicom u Holivudu Hailee Steinfeld. Bojan Vučićević je diplomirao filmsku režiju i produkciju na Univerzitetu Kalifornija.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još