Zbog porodičnog nasilja u Baru u toku prethodne godine podnijete 24 prijave

 Zbog porodičnog nasilja u Baru u toku prethodne godine podnijete 24 prijave

Zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici u 2020. godini prijavljene su 24 osobe, piše u Izvještaju rada Osnovnog državnog tužilaštva Bar za prošlu godinu, piše Dan.

“Iz prethodnog perioda ostale su neriješene prijave protiv dva lica, tako da je ukupno u radu bilo prijava protiv 26 lica. Prijave su riješene: u odnosu na tri lica odbačajem i u odnosu na 21 lice podnošenjem optužnog predloga, u odnosu na dva lica prijave su ostale neriješene na kraju izvještajnog perioda”, navode u dokumentu, koji prenosi Dan.

U 2020. godini optužena je 21 osoba, iz ranijeg perioda prenijeto je optuženja protiv dva lica. Tako da je u radu bi lo ukupno optuženja protiv 23 osobe.

Sud je riješio optužbe protiv 16 lica, i to osuđujućuom odlukom, i u odnosu na sedam lica ostala su neriješene.

“Zbog krivičnog djela nedavanje izdržavanja, prošle godine je prijavljeno 20 osoba. Sa neriješenim prijavama protiv četiri lica iz ranijih godina ukupno je u radu bilo prijava protiv 24 lica. Prijave su riješene na sledeći način: protiv jednog lica odloženim gonjenjem, tri odbačajem, 15 optužnim predlogom, i u odnosu na pet lica prijava je ostala neriješena na kraju izvještanog perioda”, navodi se u izvještaju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još