Zbog nezakonitog prelaska državne granice izdati prekršajni nalozi

 Zbog nezakonitog prelaska državne granice izdati prekršajni nalozi

Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug su 26. marta u 08.20 časova u teritorijalnim vodama naspram Petrovca, u saradnji sa inspekcijom za morsko ribarstvo, kontrolisali ribarski brod pod nazivom “Ziko III” koja je plovila pod zastavom Republike Albanije, a na kojoj su se nalazila dva člana posade T.K. (47) i N.K. (43).

Ovaj ribarski brod je nezakonito prešao državnu granicu i zatečen je u obavljanju privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore bez dozvole nadležnog ministarstva.

U skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, zbog nezakonitog prelaska državne granice službenici Regionalnog centra granične policije Jug su T.K. i N.K. izdali prekršajne naloge u visini od po 100 eura.

Zbog počinjenih pomorskih prekršaja, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Bar je izrekao novčanu kaznu odgovornom licu u visini od 650 eura, a zbog povrede odredaba Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, od strane nadležnog inspektora za morsko ribarstvo izrečena je novčana kazna u iznosu od 2.000 eura.

Od početka 2021. godine, ovo je sedmi ribarski brod sa albanskim državljanima, koje su službenici Regionalnog centra granične policije Jug, u saradnji sa inspekcijom za ribarstvo i Lučkom kapetanijom Bar, procesuirali zbog nezakonitog prelaska državne granice, počinjenih pomorskih prekršaja i nezakonitog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još