Zbog krijumčarenja cigareta uhapšena jedna osoba

 Zbog krijumčarenja cigareta uhapšena jedna osoba

Pripadnici Centra bezbjednosti Bar i Specijalnog policijskog odjeljenja, u saradnji sa službenicima Uprave carina, otkrili su slučaj krijumčarenja i povrede carinskog obilježja.

Policija je uhapsila A.M. (42) iz Pljevalja sa prebivalištem u Baru, osnivača i izvršnog direktor „Catwood“ d.o.o. Bar zbog sumnje da je u sticaju izvršio krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo “skidanje i povreda službenog pečata i znaka”, dok je protiv pravnog lica podnijeta krivična prijava.

A.M. je, kako se sumnja, navedeno djelo izvršio na način što je od 27. oktobra do 3. novembra 2020. u svojstvu izvršnog direktora, kao odgovorno lice u pravnom licu „Catwood“ d.o.o. Bar, u namjeri da za to pravno lice ostvari imovinsku korist, iz Carinske ispostave Slobodna zona Bar izbjegavajući mjere carinskog nadzora iznio 4.443 paketa raznih vrsta cigareta.

“Pripadnici Carinske ispostave Slobodna zona Bar su 4. novembra 2020. godine sprovodeći mjere carinskog nadzora, kontrolom skladišta koje koristi navedeno pravno lice konstatovali da nema carinske plombe, te je kontrolom utvrđeno da prethodno uskladištenih cigareta nema, kada su obavijestili službenike Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Radi stupanja u posjed robe koja je bila predmet krijumčarenja, A.M. je, sumnja se, neovlašćeno skinuo carinsku plombu, pa koristeći fizičku pomoć za sada neidentifikovanih lica iz skladišta iznio cigarete, utovario ih u za sada neidentifikovana teretna vozila kojima su cigarete transportovane u za sada nepoznatom pravcu.

Pravno lice ‘Catwood’ d.o.o. Bar na osnovu svega navedenog je odgovorno za djela A.M. na osnovu člana 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela. Navedenim nezakonitim radnjama osumnjičena lica su pričinila materijalnu štetu budžetu u ukupnom iznosu od 3.680.097 eura”, stoji u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Baru, koji je naložio da se A.M. liši slobode zbog sumnje da je u sticaju izvršio krivično djelo “krijumčarenje” i krivično djelo “skidanje i povreda službenog pečata i znaka”.

Foto: volimpodgoricu.me

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još