Zatvara se pružni prelaz „Bjeliši“, saobraćaj će se odvijati preko novog nadvožnjaka

 Zatvara se pružni prelaz „Bjeliši“, saobraćaj će se odvijati preko novog nadvožnjaka

Pružni prelaz “Bjeliši” za sedam dana  biće zatvoren za drumski saobraćaj. 

-Opština Bar i Željeznička infrastruktura otpočeće radove na zatvaranju pružnog prelaza „Bjeliši“ 26.10.2021. godine, u cilju trajnog zatvaranja ovog putnog pravca za putnički saobraćaj. Od dana početka radova ovaj pravac neće biti u funkciji i sabraćaj će se odvijati isključivo preko novog nadvožnjaka od Bulevara revolucije prema ulici Stara pruga u Bjelišima. Završetak radova očekuje se u roku od sedam dana od otpočinjanja, osim u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, što bi zahtijevalo produžetak roka za izvođenje radova, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kod pružnog prelaza biće postavljenje betonske prepreke i zaštita šina kako bi se moglo pristupiti izgradnji zaštitne ograde i postavljanju signalizacije koja će upozoravati na opasnost kretanja prugom i zabranu prelaska pruge na ovoj dionici. Nakon demontaže pružnog prelaza i postavljanja potrebene zaštitne infrastrukture, betonske ploče biće uklonjenje čime će ovaj prelaz trajno presati da funkcioniše.

Podsjećamo, Opština Bar u julu ove godine otvorila je novi nadvožnjak sa pristupnom saobraćajnicom prema Bjelišima. Ukupna vrijednost ove investicije iz kapitalnog budžeta Opštine bila je oko 2.5 miliona eura. Više puta smo istakli kako je značaj ove investicije višestuk ali na prvom mjestu to je bezbjednost u saobraćaju i ukidanje pružnog prelaza koji je, nažalost odnio mnoge živote.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još