Zašto je žuto more u Dobroj Vodi, gradi li se prema projektnom zadatku?

 Zašto je žuto more u Dobroj Vodi, gradi li se prema projektnom zadatku?

Barska rivijera, u Dobroj Vodi  “dobila” je žuto more.  Izgradnja hotela sa pet zvjezdica  na Malom Pijesku izazvala je negodovanje žitelja ovog naselja nakon što su mašine “zagazile” u more iz koga bagerima izvlače kamen koji kamioni prevoze  do višespratnog objekta dovedenog u fazu grubih građevisnkih radova.

Zastupnik firme “Madam Palace” Sahret Hajdarpašić tvrdi da je urađena Studija zaštite životne sredine i da se ova firma trudi  da sve aktivnosti realizuje u skladu sa pravilima struke i propisanim tehničkim standardima.

Plaža je u nadležnosti JP Morsko dobro čija je služba kontrole danas obišla teren. Da li se radi prema projektnom zadatku, u skladu  sa  Studijom zaštite  životne sredine  tokom  izgradnje kupališta  treba da utvdi   Inspekcija za zaštitu prostora.

Zastupnik firme “Madam Palace” Sahret Hajdarpašić tvrdi  da je urađena Studija zaštite životne sredine

– Prema projektnom zadatku vadi  se kamen iz središnjeg dijela plaže. Nakon što bude prepran, samljeven vratićemo ga na plažu. Plaža će biti završena do maja, kazao je Hajdarpašić koji je mišljenja da u ovom poslu nije bilo nesavjesnog rada.

Investitor je, kaže  Hajdarpašić, čovjek iz Švajcarske koji na ovoj lokaciji hoće da napravi kvalitet, a neće da naruši ekosistem.

– Ukoliko se pokaže suprotno, reagovaćemo na adekvatan način, kazao je Hajdarpašić.

Plaža će biti završena do maja

Državljanin Holandije Corneel Spil koji pet godina živi  na Malom Pijesku, kada je vidio žuto more pomislio je “katastrofa”.

U Holandiji za sve treba dozvola. Na ovakvom mjestu u Holandiji ne vjerujem da bi se ovako moglo raditi, mišljenja je Spil dodajući da  mu je rečeno da imju dozvolu.

“Kada su dobijali  dozvolu  nadam se da su uzeli u obzir i uticaj na životnu sredinu”.

Predstavnica Morskog dobra Ninoslava Novović iz Službe kontrole obišla je teren, sačinila zapisnik i uputila ga Inspekciji za zaštitu prostora

 Iz Morskog dobra saopšteno  je da je ovo preduzeće, sa preduzećem “Madam Palace”, sklopilo ugovor za uređenje i izgradnju obale.

Predstavnica Morskog dobra Ninoslava Novović iz Službe kontrole obišla je teren, sačinila zapisnik i uputila ga Inspekciji za zaštitu prostora, koja treba da utvrdi da li se radovi na Malom Pijesku realizuju  u skladu sa ugovorom i zakonom.

Investitor budućeg hotela sa pet zvjezdica je Mirsad Ramčilović iz Švajcarske. Investitor je oslobođen plaćanja komunalija za ovaj objekat.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još