Zasjedao Savjet za ekonomski razvoj Opštine Bar: Lokalna uprava i privreda da djeluju usaglašeno

 Zasjedao Savjet za ekonomski razvoj Opštine Bar: Lokalna uprava i privreda da djeluju usaglašeno

Savjet za ekonomski razvoj Opštine Bar održao je drugu redovnu sjednicu na kojoj su razmatrana tekuća pitanja iz djelokruga rada ovog tijela. Savjet je zasijedao uoči održavanja 26. sjednice Skupštine Opštine Bar koja će se održati u četvrtak i na kojoj će se raspravljati o Polugodišnjem izvještaju o ukupno ostvarenim primicima i ukupno izvršenim izdacima kao i o Izvještaju o sprovođenju Strateškog plana razvoja Opštine Bar 2020-2025. Sjednici kojom je presjedavala predsjednica Savjeta Anita Radulović  prisustvovao je i predsjednik Opštine Dušan Raičević.

„Nadležnosti ovog Savjeta jeste da prati procese važne za jačanje ekonomske mobilnosti i pristupačnosti lokalne uprave te da analizira i identifikuje sve barijere za dalji razvoj na osnovu kojih daje preporuke Opštini i Skupštini Opštine na koji način i sa kojim instrumentima unaprijediti poslovanje i konkurentnost lokalne zajednice“, saopšteno je iz Opštine Bar.

Savjet je, kako se dodaje, razmatrao kreiranje opsežnog istraživanja o lokalnoj privredi koje će biti osnov za konkretno djelovanje u narednom periodu i jačnje saradnje Opštine sa privredom.

„Istraživanje bi rezultiralo širokom ali i segmentiranom bazom podataka o ključnim razvojim granama barske ekonomije, primarnim pravcima djelovanja i stvaranjem jasne slike o stanju u barskoj privredi po oblastima, veličini i strukturi svih preduzeća. Ovo bi pomoglo da privreda djeluje usklađeno sa lokalnom upravom u pravcu snažnijeg razvoja ukupne ekonomije grada što bi rezultirali održivom poboljšanju kvaliteta života svih građana“, stoji u saopštenju.

Na savjetu se rapravljalo i o drugim važnim izazovima barske privrede, naročito u periodu epidemije izazvane korona virusom gdje je i pozdravljen sav napor koji je Opština Bar uložila da podrži lokalne privredne subjekte da prevaziđu posljedice krize.

„Opština kao servis građana i lokalne zajednice želi da zauzme proaktivnu ulogu u ostvarenju svih razvojnih potencijala i da kao aktivni učesnik u društveno-ekonomskim procesima ohrabri i omogući svima unapređenje konkuretnosti, jačanje poslovnih kapaciteta, kreiranje lokalnih razvojnih politika ali i eliminsanje biznis barijera kroz direktno učešće privrednika u procesima kreiranja odluka“, zaključuju iz Opštine Bar.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još