Za upis djece u JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ stiglo 1450 prijava

 Za upis djece u JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ stiglo 1450 prijava

Za predstojeću, školsku 2021/22 godinu za upis djece u Javnu predškolsku ustanovu „Vukosava Ivanović Mašanović“ stiglo je 1450 prijava, neznatno više u odnosu na proteklu, kazala je za Portal Bar v.d. direktorica ove obrazovne ustanove Olivera Mujičić.

Mujičič ističe da je prošle godine, uprkos sličnom broju prijava, odziv djece bio znatno slabiji zbog složene epidemiološke situacije.

Ove školske godine, u upravi barskog državnog vrtića vodili su se principom ravnopravnosti, te su sve prijave prihvaćene.

„Rukovodili smo se principom ravnopravnosti, opredijeljeni da podržimo svu djecu, pogotovo onu koja dolaze iz marginalizovanih grupa, djecu u siromaštvu, sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i djecu koja žive u seokskim zajednicama. Kada se uzme u obzir broj prijava za prethodnu školsku godinu, možemo da kažemo da je broj za ovu školsku godinu malo veći u odnosu na prethodnu. Međutim, zbog složene epidemiološke situacije koja je obilježila period iza nas, odaziv djece je bio znatno slabiji“, kaže Mujičić.

Imajući u vidu i dalje aktuelnu pandemiju koronavirusa, ova obrazovna ustanova i dalje će, kao i do sada, poštovati sve mjere propisane od strane Ministarstva zdravlja Crne Gore.
„Što se tiče mjera i smjernica vezanih za epidemiju korona virusa, Ustanova je poštovala i uvijek će poštovati sve mjere propisane od strane Ministarstva zdravlja, prvenstveno radi zdravlja mališana i zaposlenih. Takođe, u skladu sa intencijama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta , savjesno i kontinuirano, timski u saradnji sa vaspitačicama, stručnim službama i drugim nenastavnim osobljem u kolektivu, stvaramo najbilje uslove za podsticanje dječjeg razvoja u stimulativnom bezbjednom i higijenskom okruženju“, zaključila je za Portal Bar v.d. direktorice JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ Olivera Mujičić.

Naslovna fotografija: roditelji.me

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još